Ekonomi
O sigara grubuna da 2 liralık zam geldi!
Türkiye Tekel Bayileri Platform Başkanı Özgür Aybaş, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, Philip Morris grubuna ait sigaralara ortalama 2 liralık bir zam yapıldığını duyurdu.
Yeni yılın başlamasıyla birlikte Özel Tüketim Vergisi (ÖTV) artışının etkisiyle birçok üründe yaşanan fiyat artışlarına, sigara fiyatlarındaki zamlar da eklendi.
Türkiye Tekel Bayileri Platform Başkanı Özgür Aybaş, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, Philip Morris grubuna ait sigaralara ortalama 2 liralık bir zam yapıldığını duyurdu. Aybaş, zamlı fiyatların bugünden itibaren geçerli olacağını bildirdi.
Yeni yılın başındaki fiyat artışlarına bir yenisi daha eklenerek, ilk zam JTİ grubuna uygulanmıştı. Tekel Bayileri Yardımlaşma Derneği Başkanı Erol Dündar, JTİ grubuna ait sigaralara 1 TL ile 3 TL arasında bir zam yapıldığını duyurmuştu.

BAKMADAN GEÇME
-
Ekonomi
/ 19 Kasım 2025Prof. Esfender Korkmaz: Türkiye İstihdamda Dünya Ortalamasının Çok Gerisinde
Prof. Dr. Esfender Korkmaz, Türkiye’nin 2025 üçüncü çeyrek işgücü verilerini değerlendirerek işsizliğin resmi rakamlardan çok daha yüksek olduğunu, istihdam oranının ise dünya ortalamasının dramatik biçimde gerisinde kaldığını söyledi. Korkmaz’a göre Türkiye, son 25 yılda artan nüfusun önemli bölümünü işgücüne katacak istihdamı yaratamadı ve ekonomik planlama eksikliği uzun vadeli işsizlik sorununu derinleştiriyor.
Ekonomi
/ 19 Kasım 2025Bakan Kurum, Paylaştı: İstanbul’da Hayata Geçirilecek Kiralık Sosyal Konutlardan Kimler Yararlanacak?
Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, İstanbul’da hayata geçirilmesi planlanan 15 bin kiralık sosyal konut projesine dair detayları paylaştı. Bakanlık öncülüğünde yürütülen “Yüzyılın Konut Projesi” çerçevesinde TOKİ, Türkiye genelinde 81 ilde toplam 500 bin konut inşa edecek. Proje sayesinde hem afetlere dayanıklı güvenli konut stoğu oluşturulacak hem de vatandaşların uygun fiyatlarla konuta erişimi sağlanacak.
Döviz
/ 19 Kasım 2025Goldman Sachs’tan Altın Yatırımcılarını Heyecanlandıracak Tahmin: 2026’da Fiyat Rekor Kırabilir mi?
Goldman Sachs, altın fiyatları için 2026 yılının sonuna kadar 4.900 dolar seviyesine ulaşacağını öngörüyor. Banka, bu tahminle mevcut fiyatlara kıyasla yaklaşık yüzde 21’lik bir yükseliş beklediğini açıkladı.
Dünya Ekonomisi
/ 19 Kasım 2025İngiltere’de Enflasyon Ekim Ayında Beklentilerin Üzerinde Geriledi
İngiltere’de enflasyon, fiyat baskılarının hafiflemesiyle yedi ay sonra ilk kez geriledi. İngiltere İstatistik Ofisi’nin açıkladığı verilere göre tüketici fiyatları Ekim ayında yıllık bazda %3,6 arttı. Bu oran, Eylül’de kaydedilen %3,8’in altında kaldı.
Ekonomi
/ 19 Kasım 2025Gedik Yatırım’dan Tüpraş Şirket Raporu
Bu raporda yer alan bilgiler Gedik Yatırım Menkul Değerler A.Ş. tarafından genel bilgilendirme amacı ile hazırlanmıştır.
Ekonomi
/ 19 Kasım 2025Arda Tunca Yazdı…’Spekülasyon Yatırımın Yerini Aldığında: Kâr Etmeyen Teknolojideki Patlama’
Goldman Sachs, piyasa psikolojisinin en açık göstergelerinden birini izleyen bir endekse sahip. Bu endeks, rekor kârlar açıklayan yapay zekâ devlerini değil; bugün kâr etmeyen, değerlemeleri tamamen geleceğe ilişkin beklentilere dayanan teknoloji şirketlerini takip ediyor. Adı: Goldman Sachs Non-Profitable Tech Index (Goldman Sachs Kâr Etmeyen Teknoloji Endeksi).
Ekonomi
/ 19 Kasım 2025Türkiye’nin Net Uluslararası Yatırım Pozisyonu Eylülde 327,1 Milyar Dolar Açık Verdi
Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) tarafından açıklanan 2025 yılı Eylül ayına ilişkin Uluslararası Yatırım Pozisyonu (UYP) verilerine göre, Türkiye’nin yurt dışı varlıkları ile yükümlülükleri arasındaki farkı ifade eden net UYP -327,1 milyar ABD doları olarak gerçekleşti.
Dünya Ekonomisi
/ 19 Kasım 2025Günün Başlıkları: Küresel Piyasalar Fed’e Kilitlendi, Yurt İçinde UYP Takipte Olunacak
Piyasalar bugün yurt içinde UYP verisini, yurt dışında ise Fed toplantı tutanaklarını odağına alırken; küresel cephede para politikası mesajları, dolar/yen’de kritik seviyeler ve emtia hareketleri öne çıkıyor. Borsa İstanbul yükselişini sürdürürken, KAP tarafında yoğun haber akışı dikkat çekiyor.
Genel
/ 19 Kasım 2025Piyasa Analizi: Sen Neymişsin Be Abi: Gözler Nvidia Bilançosunda, Küresel Piyasalar Nefesini Tutmuş Bekliyor
Küresel piyasalarda satış baskısı teknoloji hisseleriyle birlikte sertleşirken, tüm dünyada risk iştahı Nvidia'nın açıklayacağı bilanço öncesi adeta kilitlendi. Nasdaq’ta gerileme, Asya’da kırmızı ağırlıklı seyir, ABD ve Japonya’da teşvik beklentilerinin tahvil faizlerini yukarı çekmesi, değerli metallerde büyük tırmanış ve Bitcoin’de zayıflayan görünüm piyasalara gergin bir atmosfer yaratıyor. Altın ve gümüş için güçlü trend korunurken, portföy dağılımı tartışmaları yeniden gündemde. Türkiye’de ise Borsa İstanbul yatay pozitif seyrederken, fon piyasasına dair soru işaretleri sürüyor.
Genel
/ 19 Kasım 2025İBB İddianamesinin Ardından Gelen Anket Şoku: İmamoğlu Fark Attı, Ancak Üç Adaylı Risk Masada
Cumhurbaşkanı adayı Ekrem İmamoğlu’nun da sanık olduğu İBB iddianamesinin açıklandığı tarihlerde yapılan son anketlerde Ekrem İmamoğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan’a karşı 10.2 puan fark attı. Ancak diğer anketlerde Mansur Yavaş'ın potansiyelinin İmamoğlu'ndan yüksek çıkması, muhalefet cephesindeki aday belirsizliğinin önemini artırıyor.
Dünya Ekonomisi
/ 19 Kasım 2025Japonya–Çin Krizi Derinleşiyor: Diplomatik Gerilim Japon Ekonomisine Yeni Darbe Vurabilir
Tokyo ile Pekin arasında Tayvan açıklamaları nedeniyle tırmanan diplomatik kriz, halihazırda hassas bir dengede olan Japon ekonomisini tehdit ediyor. Çin’in Japonya’ya yönelik seyahat uyarısı turizm gelirlerini riske atarken, analistler iki ülke arasındaki gerilimin GSYH’de 1.8 trilyon yenlik kayba yol açabileceği uyarısında bulunuyor.
Genel
/ 19 Kasım 2025Reuters/Ipsos: Trump’ın Onayı Görev Süresinin En Düşük Seviyesine Geriledi
Reuters/Ipsos anketine göre ABD Başkanı Donald Trump’ın kamuoyu desteği %38’e düşerek ikinci döneminin en düşük seviyesine indi. Amerikalılar, yaşam maliyetinin kontrol altına alınamaması ve Jeffrey Epstein dosyalarının akıbeti konusunda Trump’ın tutumundan memnun değil. Cumhuriyetçi tabandaki desteğin de gerilemesi, Trump’ın parti üzerindeki hâkimiyetinin zayıfladığına işaret ediyor.
Dünya Ekonomisi
/ 19 Kasım 2025AMB: Avrupa Bankaları ‘Benzeri Görülmemiş’ Risklerle Karşı Karşıya
Avrupa Merkez Bankası (ECB), Euro Bölgesi bankalarının önümüzdeki yıllarda “eşi benzeri görülmemiş derecede yüksek” şok riskleriyle yüzleşeceği uyarısında bulundu. Jeopolitik gerginlikler, ticaret politikalarındaki değişim, iklim kaynaklı krizler ve teknolojik dönüşümün bir araya gelmesiyle bankacılık sisteminin kırılganlıklarının arttığı belirtiliyor. ECB, bankaların güçlü sermaye tamponları oluşturması, teknoloji altyapılarını yenilemesi ve siyasi risklere karşı daha dayanıklı hâle gelmesini temel öncelik ilan etti.
Benzer Haberler
