Sosyal Medya

Kripto Para

Bitcoin’in yükselişi heyecanlandırırken uyarılar yapıldı

Kripto para birimi Bitcoin’in, dün yüzde 7’ye yakın yükselişle 47.250 dolar yakın bir yükseliş gösterdiği bildirildi.

Bitcoin’in yükselişi heyecanlandırırken uyarılar yapıldı

En büyük kripto para dün gün içinde ilk olarak 45.000 dolara doğru bir sıçrama gördü. ABD işlem saatlerinde de alımların hızlandığı görülürken Bitcoin, gün sonuna doğru 47.200 dolar bandına kadar yükseldi. Asya işlem saatlerinde ise yukarı ivmesini yavaşlatan kripto para, 46.500 dolara kadar gevşerken yatay hareket etmeye başladı.

Bitcoin’deki yükselişi spot ETF kararı tetiklemeye devam ederken onaycı taraf SEC’in Başkanı Gary Gensler, bu esnada X üzerinden kripto para yatırımcılarına birkaç uyarı yayımladı.

GENSLER RİSKLERE KARŞI UYARDI

Gensler, mesajında 3 önemli noktaya değinerek yatırımcıları uyardı. SEC Başkanı’nın ilk uyarısı, menkul kıymetler yasalarının sınırları dışında faaliyet gösteren kripto varlık sağlayıcıları hakkında oldu. Bu şirketlerle ilgili bir ihmalin yatırımcıların korunması konusunda bir boşluk oluşturacağını söyledi.

Gensler ikinci olarak kripto para yatırımının son derece riskli olduğunu söylerken volatilite konusunda bir kez daha uyardı ve geçmiş dönemlerde bir çok büyük kripto varlığın ve projelerin değer kaybını hatırlattı.

SEC Başkanı son olarak potansiyel dolandırıcılık faaliyetleri konusunda uyardı. Gary Gensler, dolandırıcıların bireysel yatırımcıları aldatmak için kripto varlıkların popülaritesini kolay şekilde kullandıkları üzerinde durdu. Düzenleyici, kripto endüstrisinin projelerini süsleyerek tanıtan ve para topladıktan sonra ortadan kaybolan dolandırıcılarla dolu olduğunu dile getirdi.

ETF KARARINDA SONA GELİNDİ

Spot Bitcoin ETF başvurusunda bulunan varlık yönetim şirketleri, dün son olarak güncellenmiş başvurularını iletti. Bundan sonrası ise SEC’in kararına kaldı. Yarın, Ark Investment ve 21Shares’in başvurusunun sonuçlanması için son tarih olduğundan 24 saat içinde birkaç ETF başvurusunun sonuçlanması bekleniyor.

Gensler’in uyarısı ise kripto para piyasasında bir katalizör olmuş gibi görünüyor. Bazı yorumcular Gensler’in uyarısını potansiyel bir onay habercisi olarak yorumladı. Diğer yandan daha karamsar görüşe sahip olanlar Gensler’in riskleri ortaya koyarak olası bir ret kararına zemin hazırladığı yönünde karışık duygulara sahip.

Sonuç olarak kararda son aşamaya gelindiğinde piyasa yatırımcılarının hâlâ karışık görüşlere sahip olduğu görülüyor. Ancak Bitcoin önderliğinde kripto para piyasasındaki son 24 saatte gelen toparlanma ibrenin ETF onayının geleceğine yönelik olduğunu gösteriyor.

(Investing.com)

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler