Sosyal Medya

Döviz

Prof. Hakan Kara: Gecelik faiz yüzde 53’le politika faizinin üzerinde

TCMB eski başekonomisti Prof. Dr. Hakan Kara, Merkez Bankası'nın seçim sonrası döviz biriktirmeye başlayacağını ifade ederek, "Merkez Bankası faizi %50’ye çıkardı ancak son iki günde gecelik piyasa faizi %53 düzeyinde seyrediyor" dedi.

Prof. Hakan Kara: Gecelik faiz yüzde 53’le politika faizinin üzerinde

Bilkent Üniversitesi Öğretim Üyesi ve TCMB eski başekonomisti Prof. Dr. Hakan Kara, Merkez Bankası’nın gecelik faizlerine ilişkin sosyal medya hesabından açıklama yaptı.

Gecelik faizi hazırladığı grafikle gösteren Kara,  “Merkez Bankası faizi %50’ye çıkardı ve fiili olarak %53’e kadar çıkarmak için operasyonel esneklik oluşturdu. Son iki günde gecelik piyasa faizi %53 düzeyinde seyrediyor” yorumunu yaptı.

Bu hafta potansiyeli en yüksek · 5 HİSSE
GARAN ▲ Long
GirişNONEEE
T/P HedefNONEEE
S/L StopNONEEE
+ THYAO, ISCTR, SISE, META ve toplam 5 hisse bu hafta analiz edildi
🔒 Tüm seviyeleri görmek için raporu edinin
ÖRNEK RAPORU GÖR →
Yatırım tavsiyesi değildir. Detaylar için raporu inceleyiniz.

Kara, 500 baz puanlık faiz artışının vatandaşın elindeki dövizi satmakta çok etkili olmadığını aktararak, “Faizlerdeki artış dövize talebi azalttı, ancak vatandaşın henüz pek döviz satmadığını görüyoruz. Geçen Cuma TCMB sadece 0,2 milyar dolar alabilmiş. Seçimden sonra Merkez Bankası tekrar rezerv biriktirmeye başlayabilir” değerlendirmesinde bulundu.

HAFTALIK RAPOR
Haftalık quant yatırım raporuna erişin
AI model tahminleri
Hisse giriş seviyeleri
Hedef fiyatlar
Makro piyasa analizi
Detaylı analizi gör
KANITLANMIŞ SONUÇLAR %78.3 başarı
CCOLA 4 Oca – 16 Şub +%38,16
GUBRF 25 Oca – 11 Şub +%21,55
OYAKC 4 Oca – 16 Şub +%20,56
TKFEN 2 Mar – 11 Mar +%20,49
AFYON 8 Mar – 16 Mar +%14,03
16 işlemde ort. %14.8 getiri
RAPORU İNCELE →

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler