Sosyal Medya

Borsa

Galata Wind, mevcut 269 MW kurulu gücünün yıl sonunda 299 MW’a çıkmasını hedefliyor

Yenilenebilir enerji alanında büyüme hedefiyle faaliyetlerini sürdüren Galata Wind’in konsolide gelirleri 2023 yılının dokuz aylık performansı sonucunda bir önceki yılın aynı dönemine kıyasla %24 artarak 1.072 milyon TL olarak gerçekleşti...

Galata Wind, mevcut 269 MW kurulu gücünün yıl sonunda 299 MW’a çıkmasını hedefliyor

Yenilenebilir enerji alanında büyüme hedefiyle faaliyetlerini sürdüren Galata Wind’in konsolide gelirleri 2023 yılının dokuz aylık performansı sonucunda bir önceki yılın aynı dönemine kıyasla %24 artarak 1.072 milyon TL olarak gerçekleşti. Şirketin aynı dönemdeki vergi öncesi kârı, operasyonlardan sağlanan kâr artışı ve net finansman gelirlerinde meydana gelen artış ile %20 artarak 845,8 milyon TL oldu. 2023 beklentileri kapsamında açıkladığı EBITDA marjını da %76 seviyesinde korundu. Galata Wind’in en önemli kilit göstergelerinden biri olan net nakit (borç) / FAVÖK oranı da (0.03) olarak gerçekleşti. Sürdürülebilir bir gelecek için temiz enerji üretimine odaklanan Galata Wind’in yenilenebilir kaynaklarından ürettiği elektrik son çeyrekte bir önceki yılın aynı dönemi ile paralellik gösterdi. 2023 yılının ilk dokuz ayında RES üretimi toplam 505.518 MWh, GES üretimi ise aynı dönemde toplam 41.936 MWh oldu.

Şirketin finansal sonuçlarını değerlendiren Galata Wind CEO’su Burak Kuyan şunları söyledi; “Galata Wind olarak büyüme stratejimiz ve 2025 hedeflerimiz doğrultusunda 2023-2024 yıllarında yatırımlarımızın ivme kazanacağını daha önce açıklamıştık. 3 sahamızda inşaat faaliyetlerimiz aktif olarak devam ediyor. Devreye alınması beklentimizden bir miktar uzun süren Taşpınar Hibrit GES santralimizin ilk fazı ile 2 adet yeni türbin eklediğimiz Taşpınar RES’teki kapasite artışı çalışmalarının yılın sonunda tamamlanmasıyla mevcut 269 MW kurulu gücümüzün 2023 yılın sonunda 299 MW olmasını hedefliyoruz. 2024 yılında ise Mersin RES’te 6 adet yeni türbinle gerçekleşecek ek kapasite artışı ve Taşpınar Hibrit GES 2. fazının devreye girmesiyle kurulu gücümüzü 350MW’ın üzerine taşımayı planlıyoruz. Tüm bunların yanı sıra yurtdışında kurduğumuz Galata Wind Energy Global firmamız ile başlattığımız Avrupa yatırımlarıyla birlikte 2025 büyüme hedefimiz olan 550MW’a ulaşılması için çalışmalarımızı sürdürüyoruz.”

Galata Wind Sürdürülebilirlik hedeflerinde emin adımlarla ilerliyor

Temiz bir gelecek için sürdürülebilir enerji kaynaklarına yatırım yapan ve sadece yenilenebilir enerji üretme taahhüdü bulunan Galata Wind’in, 2023 yılında yayınladığı ilk Sürdürülebilirlik Raporu’nda sosyal, çevresel ve yönetişim açısından stratejik yönetim yaklaşımı dışındaki hedefleri de yer alıyor. Türkiye’de ilk kez enerji sektöründe sektörel SASB indeksi kullanarak rapor yayınlayan Galata Wind, ayrıca Birlemiş Milletler Küresel İlkeler Sözleşmesi İlerleme Bildirimi, Birleşmiş Milletler Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları Uyum İndeksi’ne de rapor kapsamında yer verdi.

Sürdürülebilirlik uygulamalarına yönelik olarak bağımsız uluslararası kuruluşlar tarafından değerlendirilen şirket, Temmuz 2023 tarihinde S&P (Standard & Poor’s) Global Ratings tarafından kapsamlı bir Sürdürülebilirlik Derecelendirmesi sürecinden geçti ve Çevre Sosyal ve Yönetişim (ÇSY-ESG) değerlendirme sonucu 67 (1-100) olarak açıklandı. Sustainalytics tarafından yapılan analiz sonucuna göre de Galata Wind’in Çevresel, Sosyal ve Yönetişim (ÇSY-ESG) Risk Derecelendirme Notu 19,9 iken bu yıl 14,9 olarak iyileşme gösterdi.

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler