Sosyal Medya

Gündem

RTÜK’ten ‘muhalif’ kanallara seçim yayını incelemesi

RTÜK, 28 Mayıs’ta yaptıkları seçim yayını gerekçesiyle aralarında Sözcü TV, KRT ve Halk TV’nin de olduğu çok sayıda muhalif kanal…

RTÜK’ten ‘muhalif’ kanallara seçim yayını incelemesi

RTÜK, 28 Mayıs’ta yaptıkları seçim yayını gerekçesiyle aralarında Sözcü TV, KRT ve Halk TV’nin de olduğu çok sayıda muhalif kanal hakkında inceleme başlattı. Yayınlarda ‘halkı aşağılayan hakaret ve saldırılarda’ bulunulduğu öne sürüldü.

Radyo Televizyon Üst Kurulu (RTÜK), seçim sürecindeki yayın ilkeleri ihlalleri ve Yüksek Seçim Kurulu (YSK) yayın yasaklarına uymadığını iddia ettiği muhalif kanallar hakkında inceleme başlattı.

RTÜK tarafından yapılan açıklamada, Halk TV, TELE1, KRT, TV5, Flash Haber ve Sözcü TV’nin 28 Mayıs’ta gerçekleştirilen cumhurbaşkanı seçiminin ardından yayınları sırasında ‘halkı aşağılayan hakaret ve saldırılarla milleti küçük düşürmeye çalıştığı’ iddia edildi.

Açıklamada ayrıca Sözcü TV’den Çiğdem Toker’in “Demokrasi sandıktan ibaret değildir” şeklindeki ifadesinin de uzmanlar tarafından raporlaştırılmaya başlandığı aktarıldı.

‘Sizin sesinizi kapatacağız diyorlar’

Halk TV programcısı Şirin Payzın, karara Twitter hesabından tepki gösterdi.

Payzın şunları yazdı: “Evet beklenen oluyor… Muhalif medyaya doğru geliyorlar… Yapılan yayınları ‘yankı odaları’ diye boş laflarla küçümseyen, iktidara en ufak bir cümle kurmadan zor şartlar altında eleştiri yapanları hedef gösterenler başardı… Muhalefet partilerine oy veren 25 milyon seçmene ‘Artık sizin sesinizi kapatacağız’ deniliyor. Yerel seçimler öncesi en ufak bir eleştiri olmaması için uğraşacaklar. 25 milyon küsur seçmenin sesinin çıkmadan oturması için düğmeye basıldı.”

Kısa Dalga

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler