Sosyal Medya

Genel

Tatil öncesi en çok şikayet edilen konular belli oldu; Ani fiyat artışı zirvede!

Çözüm platformu Şikayetvar, bayram tatiline sayılı günler kala; ulaşım, bilet ve konaklama firmalarıyla ilgili en çok şikayet edilen konuları derledi...

Tatil öncesi en çok şikayet edilen konular belli oldu; Ani fiyat artışı zirvede!

Çözüm platformu Şikayetvar, bayram tatiline sayılı günler kala; ulaşım, bilet ve konaklama firmalarıyla ilgili en çok şikayet edilen konuları derledi. Bayram arifesinde ani fiyat artışı tüm sektörlerde en çok şikayet edilen konu olurken rezervasyonlarda yaşanan sorunlar ve para iadesinin olmaması en çok dile getirilen konular arasında yer aldı.

Tüketiciler ve markalar arasında köprü görevi üstlenen Şikayetvar, tüm Türkiye’nin tatil hazırlığı yaptığı şu dönemde tur operatörleri, ulaşım firmaları, online bilet siteleri, araç kiralama firmaları ve otellerle ilgili en çok şikayet edilen konuları inceledi. Platform tarafından yapılan açıklamaya göre sektörlerin tatil döneminde en çok şikayet edilen konuları şöyle sıralandı:

Tur operatörlerinde yaşanan şikayet konuları:

Ani fiyat artışlarının olması

Rezervasyon yaparken sıkıntı yaşama ve para iadesini alamama

İşlem yapıldıktan sonra fiyat değişikliğinin olması, haber verilmeden turun iptal edilmesi ve para iadesinin yapılmaması

Tur içerisinde olan yerlere gidilmeme, hizmetin eksik verilmesi ve rehberin yeterli bilgiye sahip olmaması

Yurt dışı gezilerinde vize sorunu yaşanması

Tatil döneminde kara, deniz ve hava ulaşımında en çok şikayet edilen konular:

Ücretlendirmenin aniden artması

Seferlerin habersiz iptal edilmesi, birleştirilmesi ve para iadesi olmaması

Belirtilen özelliklerde hizmet verilmemesi (karayolu ulaşımında aracın eski olması, yolculuk esnasında ikramda bulunmama, hijyen olmaması. Hava ulaşımında alınan koltuğun başkasına verilmesi, ikramda bulunmaması)

Bilet tarih değişikliği veya iptalinde sorun yaşama, para iadesinin yapılmaması eksik ücret iadesi

Karayolu ulaşımında belirtilen yerde indirilmemesi

Bagaj hasarı olması ve zararın karşılanmaması

Otobüslerin yolcuyu beklemeden gitmesi

Evcil hayvanlarla birlikte yapılan seyahatte sorun yaşama

Online bilet sitelerinde yaşanan sorunlar:

Ani fiyat artışlarının olması

Bilet alımında sistemde sorun yaşama, bilet iade ücretinin verilmemesi

Sefer saatlerinin habersiz değiştirilmesi, bilgi verilmemesi

Fazladan ücret çekilmesi

Müşteri hizmetlerinin yeterli bilgiye sahip olmaması, sorun çözümüne yaklaşmaması ve saygısız tavırları

Araç kiralama firmalarıyla ilgili en çok çözüm bekleyen konular:

Tatil döneminde ani fiyat artışlarının olması

Rezervasyonda aksaklıkların olması (habersiz rezervasyonun iptali, tarih konusunda yanlışlık, farklı marka araç rezervasyonu, hiç rezervasyon yapılmaması)

Verilen araçların vaat edilen özelliklerde olmaması (bakımsız, arızalı, hijyenden uzak olması)

İnternet üzerinden kiralama yaparken dolandırıcıların benzer sayfalar yaparak insanları yanıltmaları. (Whatsapp üzerinden iletişime geçmeleri, paraları şahsi hesaplara istemeleri, parayı aldıktan sonra engelleyip iletişimi kesmeleri)

Araç iadesi sırasında ek paralar istemesi (benzin ücreti, yıkama ücreti, ceza ücretleri)

Otellerle ilgili en çok şikayet edilen konular:

Tatil döneminde ani fiyat artışlarının olması

Rezervasyonda aksaklıkların olması (habersiz rezervasyonun iptali, tarih konusunda yanlışlık, hiç rezervasyon yapılmaması)

Web sitesindeki otel görsellerinin gerçekle uyuşmaması

Otelin kapasitesinden fazla tatilci kabul etmesinden dolayı sorunlar yaşanması ( odaya giriş sürelerinin uzaması, yemek sırası, şezlong yetmemesi, yemeklerin yetmemesi)

Yoğunluktan dolayı hijyen kurallarına uyulmaması (havuz, plaj ve oda temizliğinin yapılmaması)

Yerli ve yabancı turistler arasında yapılan hizmet ayrımcılığı

BAKMADAN GEÇME

  • ABD’de konut kredisine beklenmedik ilgi! Faizler yükseldi başvurular arttı

    ABD'de 30 yıl vadeli mortgage (konut kredisi) faiz oranı geçen hafta yüzde 6,84’ten 6,86’ya yükseldi. Buna rağmen mortgage başvuruları yüzde 1,1 oranında artış gösterdi. Faiz oranları yukarıda seyretse de, alıcılar daha fazla seçenek bulmanın heyecanıyla harekete geçti. ABD’de konut piyasasında temkinli bir canlanma sinyali var.

  • Altın fiyatı neden düştü?

    Güvenli liman altın sarsıldı. Gram altın fiyatı, yatırımcıların güvenli liman talebinden uzaklaşmasıyla 4 bin TL’nin altına geriledi. ABD-Çin ticaret geriliminin geçici olarak yumuşaması ve borsalardaki iyimser hava, altına olan ilgiyi zayıflattı.

  • Son dakika: Suya zam geldi! İstanbullulara kötü haber

    İstanbul'da konutlarda ve iş yerlerinde kullanılan suya ortalama yüzde 10 oranında zam yapıldı. En çok kullanılan 0-15 metreküp arası suyun birim fiyatı 42.37 TL’den 46.62 TL’ye yükseldi. Bu kademe, İstanbulluların yüzde 85’ini doğrudan etkiliyor.

  • Merkez’den dezenflasyon mesajı! Cevdet Akçay: Başarısızlık algısı gerçekçi değil

    Merkez Bankası Başkan Yardımcısı Cevdet Akçay, son dönemde kamuoyunda dile getirilen "dezenflasyonda başarısızlık" yorumlarının gerçeği yansıtmadığını söyledi. Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası (EBRD) toplantısında konuşan Akçay, dezenflasyon sürecinin doğru yönde ilerlediğini vurguladı.

  • HÜRJET Avrupa yolcusu! İspanya’da tarihi imza

    Türkiye-İspanya Anlaşması yeni bir çağı başlatacak. Türkiye'nin ilk yerli jet eğitim ve hafif taarruz uçağı HÜRJET için İspanya’da tarihi bir mutabakat anlaşması imzalandı. Anlaşma, uçağın İspanya’ya satışının önünü açarken, ortak üretim altyapısının da bu ülkede kurulmasını kapsıyor.

  • Trump’ın imzası Türkiye için pahalıya patlayacak! İlaç fiyatlarında fırtına kapıda

    ABD Başkanı Donald Trump, ülkedeki ilaç fiyatlarını yüzde 30 ila yüzde 80 oranında düşürecek kararnameyi imzaladı. Ancak bu adımın, küresel ilaç pazarında dengeleri bozacağı uyarısı geldi. Trump, ilaç şirketlerinin zarar etmemesi için diğer ülkelerdeki fiyatların artırılacağını belirtti. Türk Eczacıları Birliği Başkanı Arman Üney, ABD’de alınan kararın Türkiye için de kritik olduğunu vurguladı.

  • AB’den Rusya’ya 17. darbe! Yaptırım paketi üzerinde uzlaşı sağlandı

    Avrupa Birliği (AB), Rusya’ya karşı hazırladığı 17. yaptırım paketi üzerinde nihayet uzlaştı. AB büyükelçilerinin oluşturduğu Daimi Temsilciler Komitesi (COREPER), özellikle Rusya’nın petrol taşımacılığında kullandığı gölge filoyu hedef alan yeni önlemleri onayladı. Paket, AB dışişleri bakanlarının 20 Mayıs’ta resmen onaylamasıyla yürürlüğe girecek.

  • Enflasyon yolu sisli! Fed’den belirsizlik uyarısı

    Fed'in gözü enflasyonun yönünde ve ticaret politikalarının etkisinde. ABD Merkez Bankası Başkan Yardımcısı Philip Jefferson, son enflasyon verilerinin yüzde 2’lik hedefe giden yolda ilerleme sağlandığını gösterdiğini söyledi. Ancak ithalata getirilen yeni tarifelerin fiyatları yukarı çekme olasılığı nedeniyle ekonomik görünümün belirsizliğini koruduğunu vurguladı.

  • Rusya-Ukrayna Savaşı Küresel Ekonomik Dengeleri Altüst Etti

    Dördüncü yılına giren Rusya-Ukrayna savaşı, tarımdan turizme, enerjiden ulaştırma ve lojistiğe kadar pek çok sektörü derinden etkileyerek küresel ekonomik dengeleri sarsmış durumda. Yarın imzalanacak bir ateşkes, enerji ve tarımsal emtia fiyatlarında pozitif şok yaratabilir..

  • Fitch’ten Bankacılığa Uyarılar

    Fitch, Türk bankalarına yönelik yayınladığı raporda, "Piyasa oynaklığının devam etmesi veya politika yönündeki bir değişiklik bankaların refinansman risklerini artırabilir" şeklinde değerlendirdi.

  • TCMB güncesi: Altın Fiyatlarındaki Yükseliş Konut Talebini Tetikledi

    TCMB'nin yayımladığı son analiz, Eylül 2023'ten itibaren hızla yükselen altın fiyatlarının, konut ve otomobil piyasasında talebi artırdığını ortaya koyuyor. Rapora göre, jeopolitik belirsizliklerin ve merkez bankalarının yoğun altın alımlarının etkisiyle altının dolar bazında fiyatı yaklaşık %77 artış gösterdi. Bu yükselişin Türkiye’deki bireysel tasarruf sahipleri için ciddi bir servet artışı anlamına geldiği değerlendiriliyor.

  • Fitch: Tarife Savaşı bitmedi, dünya durgunluk eşiğinde

    Fitch Ratings’e göre, 12 Mayıs’ta yayımlanan ABD-Çin Ekonomik ve Ticaret Görüşmesi Ortak Açıklaması, iki ülke arasındaki ticaret savaşında önemli bir yumuşama sinyali veriyor. Ancak kalıcı bir anlaşma olmadığı sürece, gümrük tarifelerinin nihai seviyesinin ne olacağı ve mevcut tarifelerin etkisi, küresel ekonomik öngörülerde belirleyici olmaya devam edecek. Fitch, küresel büyüme tahminini de  resesyon kabul edilen %1.9'a aşağı revize etti.

  • E-Ticarette eğlence patlaması: Oyunlar, yayın platformlarını solladı

    Ticaret Bakanlığı’nın e-Ticaret raporuna göre, dijital eğlence ve içerik tüketimi alanında 2024’te yaklaşık 19,6 milyar liralık işlem gerçekleşti. En yüksek harcama oyunlara yapılırken, sepet ortalaması 377 lirayı buldu.

Benzer Haberler