Sosyal Medya

Genel

Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Bulutlu: Felaket görünenin 10 katı

Bulutlu, “Esnafından tut en büyük sanayicisine kadar altı aydan önce normal hayatımıza dönme şansınız yok” dedi. Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi…

Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Bulutlu: Felaket görünenin 10 katı

Bulutlu, “Esnafından tut en büyük sanayicisine kadar altı aydan önce normal hayatımıza dönme şansınız yok” dedi.

Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mustafa Buluntu, henüz can derdinde oldukları için fabrikalarda ayrıntılı hasar tespiti yapma şansı bulamadıklarını söyledi. Buluntu, yaşanan felaketin görünenin 10 katı olduğunu belirtti.

Mustafa Buluntu, Ekonomim’e değerlendirmelerde bulundu. Buluntu, “Enkaz altında daha çok insanımız var. Bir taraftan kurtarma yapmaya çalışıyoruz, bir taraftan cenazelerimizi kaldırıyoruz. Yeni yeni kent merkezine elektrik, su verilmeye çalışılıyor. Ekranlardan görünenin on katı büyüklükte bir felaketle karşı karşıyayız. İnsanlarımızın sadece yuvaları, işyerleri değil psikolojisi de çöktü” diye konuştu.

 Buluntu, “Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanımız Rifat Hisarcıklıoğlu’nun başkanlığında odalar ve borsalardan toplanan yardımları dağıtmaya organize etmeye çalışıyoruz. Odaların desteği, çabası moral oldu” dedi. “Fabrikalarımızda ise hasar büyük. Birçoğu yandı. Ağır hasarlı olanlar var. Makinaları zarar görenler var” diyen Buluntu, şöyle devam etti: “

Ama henüz can derdinde olduğumuz için bunlara ayrıntılı olarak bakma hasar tespiti yapma şansı olmadı.”

Finans kuruluşlarının desteği şart

İş dünyasının finans kuruluşlarından beklentisinin büyük olduğunu da kaydeden Buluntu, şunları söyledi:

“Bütün bu firmalarımızın ödemeleri var. Esnafından tut en büyük sanayicisine kadar altı aydan önce normal hayatımıza dönme şansınız yok. Bu da en iyi ihtimal. Finans noktasında hem ulusal hem de uluslararası kuruluşlardan destek bekliyoruz. Borçların dondurulup dondurulmayacağını görüşüyoruz.

İş gücümüzün yarısı maalesef vefat etti. Henüz durumun büyüklüğünün biz de farkında değiliz. Sağ olsun Türkiye Bankalar Birliği Başkanı ve Ziraat Bankası Genel Müdürü Alpaslan Çakar arayarak biraz önce moral verdi. Yanımızda olduklarını söylediler. Biz elimizden geldiği kadar bilgilendirmeleri yapacağız.”

Buluntu, “Vefat eden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet diliyorum. Geçmiş olsun Türkiye” dedi.

T24

 

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler