Sosyal Medya

Genel

Ekşi Sözlük kapatıldı, Twitter patladı: Düpedüz sansür bu..!

Katılımcı sözlük platformu Ekşi Sözlük’ün erişime engellenmesi sosyal medyada infial yarattı: “Düpedüz sansür bu.”

Ekşi Sözlük kapatıldı, Twitter patladı: Düpedüz sansür bu..!

Salı akşamı Ekşi Sözlük‘e girişte sorun başlaması üzerine platformun Twitter hesabından site hakkında bir erişim engeli kararı olduğu yazıldı: “Merhaba, erişim engeli konusunda bir karar olduğunu gördük ancak ayrıntısı hakkında bilgi sahibi değiliz, yetkililerden bilgi almaya çalışıyoruz. Bilgi aldıkça paylaşacağız.”

Platformun üst yöneticisi Başak Purut da Twitter’dan Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) tarafından getirilen bir erişim engeli olduğunu yazdı.

Karar Twitter’da topa tutuldu. Troller ise kutlama yapıyor.

İktidar yanlısı medyanın ve ‘troller’in uzun süredir hedef gösterdiği Ekşi Sözlük, Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) kararıyla erişime kapatıldı.

Kahramanmaraş merkezli 11 ili etkileyen depremler sonrası, bölgedeki artçı sarsıntılar devam ediyor. Dün Hatay’da 6,4 ve 5,8 büyüklüğünde peş peşe iki deprem meydana geldi. Deprem öncesiyle sonrasına dair ihmalleri haberleştiren basın kuruluşları iktidarın hedefinde.

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) ‘deprem sonrası cezai soruşturma gerektirecek seviyeye gelen ihmalleri’ haberleştiren dört televizyon kanalına ceza için yarın toplanacak.

Her gün binlerce kişinin aktif olarak kullandığı ve ziyaret ettiği Ekşi Sözlük de hükümete yönelik eleştiriler nedeniyle hedef halindeydi. Bunun üzerine siteye erişim engeli getirildi. Kararı, İfade Özgürlüğü Derneği’ne bağlı EngelliWeb duyurdu.

 

diken.com

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler