Sosyal Medya

Ekonomi

Prof. Dr. Özgür Demirtaş’tan Gaye Erkan’a mesaj

Akademisyen Prof. Dr. Demirtaş, Merkez Bankası Başkanı Erkan'ın açıklamalarına atıfta bulunarak bir mesaj yayınladı. Demirtaş, Erkan'ın açıklamalarını olumlu bulduğunu ve "Kendisini ve tüm para kurulunu destekliyorum. Siyasetçilerin de aynı kararlılıkla adım atmasını dilerim" şeklinde ifade etti.

Prof. Dr. Özgür Demirtaş’tan Gaye Erkan’a mesaj

Akademisyen Prof. Dr. Demirtaş, Merkez Bankası Başkanı Erkan’ın açıklamalarına atıfta bulunarak bir mesaj yayınladı. Demirtaş, Erkan’ın açıklamalarını olumlu bulduğunu ve “Kendisini ve tüm para kurulunu destekliyorum. Siyasetçilerin de aynı kararlılıkla adım atmasını dilerim” şeklinde ifade etti.

 

 

 

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Başkanı Hafize Gaye Erkan, İSO Meslek Komiteleri Ortak Toplantısı’nda önemli açıklamalarda bulundu.

 

Erkan, konuşmasında enflasyonla mücadelenin kararlılık gerektirdiğini vurgulayarak, “Finansal istikrarın temel sonucu oynaklığın azalması ve sürdürülebilir bir büyüme olmalıdır” dedi.

 

Konuşmasında öne çıkan noktalar arasında şunlar bulunuyordu:

 

“Türk lirasına olan geçişin uluslararası yatırımcılar tarafından kabul edilmeye başlandığını, raporlar, beklentiler ve ilgi üzerinden izlemekteyiz. Ülkemize olan varlık talebinin artmasıyla beraber gerçek girişlerde de bir artış gözlemliyoruz.Girişlerin makro finansal istikrarı güçlendireceğini ve zaman içinde artacağını öngörüyoruz. Önümüzdeki süreçte rezerv artışlarını kalıcı hale getirerek Türk lirası varlıklara olan talebin ülkemiz için en iyi koşullarda gelişmesini destekleyeceğiz.

 

Hafize Gaye Erkan’ın konuşmasının ardından ekonomist Prof. Dr. Özgür Demirtaş, X hesabı üzerinden bir mesaj paylaştı. Erkan’ın açıklamalarını olumlu bulduğunu belirten Demirtaş, şu ifadeleri kullandı:

 

  • Merkez Bankası Başkanı’nın açıklaması çok olumlu. Kararlılıkla ilerleyeceğiz, maliyet ne olursa olsun demiş.
  • Kendisini ve tüm para kurulunu destekliyorum. Siyasetçilerin de aynı kararlılıkla adım atmasını umuyorum.

Bu konuda daha detaylı bilgi vermek amacıyla bir video çekmeyi planlıyorum.

 

 

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler