Sosyal Medya

Ekonomi

Memur maaş zammı ne kadar olacak?

Memur zammı, ikinci altı ayın enflasyon verisine göre belirlenecek olup beş aylık enflasyon farkı yüzde 33.6 olurken, yüzde 6 oranında toplu sözleşme zammı yapılmasından ötürü yüzde 26.09 oranında enflasyon farkı alacağı oluştu.

Memur maaş zammı ne kadar olacak?

Aralık ayında enflasyon yüzde 3 çıksa dahi yüzde 29.88’e yükselecek. Yüzde 15’lik toplu sözleşme zammı ile birlikte memur zammı yüzde 49.36 olacak. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz memur ve memur emeklilerine yüzde 50 civarında bir zam yapılacağını söyledi.

Memur ve emekli maaşı 2024 yılı itibariyle zamlanacak. Maaşlarını yettirmek için uğraş harcayan memur ve emekliler yeni yılda ne kadar maaş zammı alacak merak ediyor. Geçim derdini bir nebze azaltma imkanı sunan maaş zammı enflasyon rakamlarına göre belirleniyor.

MEMUR ZAMMI NE KADAR OLACAK?

Tüketici enflasyonu, temmuz-kasım aylarını kapsayan 5 aylık dönemde yüzde 33.66 gerçekleşti.

Memur ve memur emeklilerinin maaşına temmuz ayında refah payı ve seyyanen ödemeler hariç yüzde 6 oranında toplu sözleşme zammı yapılmıştı. Bu hesaba göre, memur ve emeklilerinin son 5 aylık dönemde yüzde 26.09 oranında enflasyon farkı alacağı oluştu.

Aralık enflasyonunun yüzde 3 civarında gerçekleşmesi halinde, memur ve emeklisinin enflasyon farkı alacağı yüzde 29.88’e çıkacak. Yüzde 15’lik toplu sözleşme zammı ile birlikte yılbaşında kümülatif zam yüzde 49.36’ya ulaşacak.

EN DÜŞÜK MEMUR MAAŞI NE KADAR OLACAK?

Aralık enflasyonunun yüzde 3 civarında gerçekleşmesi halinde, en düşük memur maaşı 32 bin 865 TL, en düşük memur emekli aylığı da 12 bin 930 lira civarında oluşacak.

“MEMUR MAAŞ ZAMMI YÜZDE 50 CİVARI OLACAK”

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz yeni yılda memur ve memur emeklilerine %50 civarında bir zam yapılacağını söyledi.

Yılmaz, “Memurun biliyorsunuz toplu sözleşme gereği alacağı bir fark var. Aldığı bir artış var, artı enflasyon farkı var. Bu da oldukça önemli bir rakama gelecek gibi görünüyor. Dolayısıyla bu memur emeklisine de zaten yansımış olacak. %36 bir enflasyon beklediğimiz ortamda, %50 civarında bir artış memur ve memur emeklisi için” dedi. Yılmaz en düşük emekli maaşı alanların durumunu da değerlendirdiklerini söyledi.

(Sözcü)

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler