Ekonomi
Hizmet ve perakendede güven düştü, inşaatta yükseldi
TÜİK'in verilerine göre, kasımda mevsimsel etkilerden arındırılmış güven endeksi farklı sektörlerde değişiklikler gösterdi.
TÜİK’in verilerine göre, kasımda mevsimsel etkilerden arındırılmış güven endeksi farklı sektörlerde değişiklikler gösterdi.
Hizmet sektöründe yüzde 2,4 azalarak 110,9 değerine, perakende ticaret sektöründe yüzde 1,9 düşüşle 111,7 değerine geriledi. Buna karşılık inşaat sektöründe yüzde 2,2 artarak 91,0 değerini aldı.
Hizmet sektöründe iş durumu son 3 ayda yüzde 4 azalarak 110 değerine geriledi. Hizmet talebi ise aynı dönemde yüzde 4,6 azalarak 108’e düştü. Ancak, gelecek 3 aylık dönemde hizmetlere olan talep beklentisi yüzde 1,6 artarak 114,8 değerine yükseldi.
Perakende sektöründe ise son 3 ayda iş hacmi-satışlar yüzde 3,3 azalarak 116,4 değerine gerilerken, mevcut mal stok seviyesi sabit kaldı ve 95,5 seviyesinde devam etti.
İnşaat sektöründe ise alınan kayıtlı siparişler yüzde 1,7 arttı ve 83,5 değerine yükseldi. Gelecek 3 aylık dönemde toplam çalışan sayısı beklentisi yüzde 2,6 artarak 98,6’ya ulaştı.
BAKMADAN GEÇME
-
Borsa
/ 24 Mart 2026“VIX 40 olursa alım zamanı”: ‘Tahvil Kralı’ Gundlach’tan piyasalara kritik uyarı
Editör'ün Notu: VIX halen 27 seviyesinde
Dünya Ekonomisi
/ 24 Mart 2026ABD PMI verileri alarm veriyor: Büyüme yavaşlıyor, enflasyon hızlanıyor
S&P Global PMI verileri, talepte zayıflama ve maliyetlerde artışın aynı anda yaşandığını gösterirken, stagflasyon riski yeniden gündeme geldi.
Atilla Yeşilada
/ 24 Mart 2026Atilla Yeşilada ‘sakın satmayın’ diyerek uyardı!
Beni haber yaptığı için KORKUSUZ'a teşekkürlerimle
Borsa
/ 24 Mart 2026Jeopolitik şoklara rağmen gelişen piyasalar dirençli: Fidelity anketi
120 uzmandan Gelişen Piyasalar görüşü: Hala iyimseriz
Genel
/ 24 Mart 2026Dev Enflasyon Dalgası Geliyor! & Altında Çöküş Ne Zaman Biter? | Atilla Yeşilada – Semih Sakallı video
Türkiye özelinde ise artan maliyet baskıları sebebiyle Merkez Bankası'ndan 300 baz puanlık bir faiz artışı beklediğini, döviz krizinden ziyade enflasyonist bir sürecin ön planda olacağını ifade ediyor.
Ekonomi
/ 24 Mart 2026Matriks Haber Model Portföy Haritası: Getiri Potansiyeli En Yüksek Hisseler Belli Oldu
Bilançoların ardından model portföylerde en çok yer alan ve getiri potansiyeli en yüksek hisseler belli oldu.
Ekonomi
/ 24 Mart 2026Kira Piyasasında Yeni Dönem: Ev Sahipleri Eski Kiracıyı Tutmaya Çalışıyor
Enflasyondaki gerilemeyle birlikte Türkiye’de kira artış hızında da belirgin bir yavaşlama görülüyor. Şubat 2026 itibarıyla boş konut kiralarında son 12 aylık ortalama artış oranı %24,94 olarak kaydedildi. Bu oran, Ocak 2021’den bu yana ölçülen en düşük seviyeye işaret etti. Buna karşılık mevcut kiracılar için yenilenen sözleşmelerde uygulanan kira artış oranı %33,39 seviyesinde gerçekleşti. Gayrimenkul Danışmanı Selçuk Hiçdurmaz, “Eski kiracı daha dezavantajlı konuma düştü. Şimdilerde ev sahipleri, düzenli ödeme yapan eski kiracılarını elinde tutmaya çalışıyor” değerlendirmesinde bulundu.
Ekonomi
/ 24 Mart 2026Savaş sonrası Türk e-ticaretinde rota değişti: Körfez’e temkinli yaklaşım
Körfez ülkeleri, uzun süredir Türk e-ticaret sektörü açısından önemli bir büyüme alanı olarak görülüyordu. Birçok Türk e-ticaret şirketinin pazarlama faaliyetlerini…
Döviz
/ 24 Mart 2026Dolar yeniden güç kazandı: İran savaşı belirsizliği güvenli liman talebini artırıyor
Güçlü dolar + yükselen ABD getirileri = Gelişen Piyasalarda satış dalgası
Ekonomi
/ 24 Mart 2026Hanehalkının Enflasyon Karamsarlığı Derinleşiyor
Bir yıl sonrası için ortalama enflasyon beklentisi %49,8 ile yüksek seyrini korurken, fiyatların mevcut seviyeden daha düşük olacağını düşünenlerin oranı bir ayda %34,4'ten %29,7’ye çakıldı.
Genel
/ 24 Mart 2026Altında sert düşüşe rağmen 10.000 dolar hedefi masada
Uzmanlar altında yükseliş bekliyor
Dünya Ekonomisi
/ 24 Mart 2026İran’dan İsrail’e yoğun füze saldırısı: Diplomasi umutları zayıflıyor
İran tarafı ABD ile herhangi bir görüşme yapılmadığını açıkça reddederken, çatışmaların bölgesel savaşa dönüşme riski artıyor. Hürmüz Boğazı’nın fiilen kapanması ve Körfez ülkelerinin olası müdahalesi, krizi daha da derinleştiriyor.
Ekonomi
/ 24 Mart 2026İran Savaşı Veriye Girdi: Mart Güven Endekslerinde İrtifa Kaybı
Anket verilerine göre, savaş ekonomik faaliyet üzerinde gölge yapıyor
Benzer Haberler
