Sosyal Medya

Ekonomi

EPDK’dan lisansız elektrik üretiminde yönetmelik değişikliği

EPDK tarafından kişilerin hangi bölgede ve trafo merkezinde ne kadar kapasite olduğunu öngörebilmesi amacıyla, “Elektrik Piyasasında Lisanssız Elektrik Üretim Yönetmeliği’nde…

EPDK’dan lisansız elektrik üretiminde yönetmelik değişikliği

EPDK tarafından kişilerin hangi bölgede ve trafo merkezinde ne kadar kapasite olduğunu öngörebilmesi amacıyla, “Elektrik Piyasasında Lisanssız Elektrik Üretim Yönetmeliği’nde yeni düzenleme yapıldı.

Enerji Piyasası Düzenleme ve Denetleme Kurumu (EPDK) tarafından Elektrik Piyasasında Lisanssız Elektrik Üretim Yönetmeliği’nde bazı düzenlemeler yapılarak Resmi Gazete’de yayımlandı.

EPDK’dan konuya ilişkin verilen bilgide, elektrik tüketim ihtiyaçlarını kendi elektrik üretim tesislerinden kurmak üzere ülke genelinde lisanssız elektrik üretim yatırımları hızla devam ettiği hatırlatılarak, “Lisanssız elektrik üretim tesisi yatırımı yapmak isteyen kişilerin hangi bölgede ve trafo merkezinde ne kadar kapasite olduğunu öngörebilmesi, başvurunun olumlu sonuçlanabilmesi için kritik önem taşımaktadır” denildi.

Düzenlemeye göre bu kapsamda, yatırımcıların yatırım planlaması yaparken hangi trafo merkezinde ve buna bağlı olarak hangi bölgede başvuru yapacaklarına sağlıklı bir şekilde karar verebilmesi adına; Ekim ayı itibarıyla TEİAŞ, dağıtım şirketleri ve OSB dağıtım lisansı sahibi tüzel kişiler tarafından ülke genelinde trafo merkezi ve fider bazında verilen bağlantı görüşleri kendi sitelerinde ilan edilecek.

KANITLANMIŞ SONUÇLAR%78.3 başarı · ort. %14.8
CCOLA4 Oca – 16 Şub+%38,16
GUBRF25 Oca – 11 Şub+%21,55
OYAKC4 Oca – 16 Şub+%20,56
TKFEN2 Mar – 11 Mar+%20,49
AFYON8 Mar – 16 Mar+%14,03
RAPORU İNCELE →

 

Ekim ayına kadar başvuru alınmayacak

Bugüne kadar “elden teslim” yöntemiyle yapılan lisanssız elektrik üretim başvuruları, Ekim ayından itibaren elektronik ortamda alınmaya başlanacak.

Bu hafta potansiyeli en yüksek · 5 HİSSE
GARAN ▲ Long
GirişNONEEE
T/P HedefNONEEE
S/L StopNONEEE
+ THYAO, ISCTR, SISE, META ve toplam 5 hisse bu hafta analiz edildi
🔒 Tüm seviyeleri görmek için raporu edinin
ÖRNEK RAPORU GÖR →
Yatırım tavsiyesi değildir. Detaylar için raporu inceleyiniz.

Düzenlemeye göre, şeffaflığın arttırılması, rekabet ortamının korunması kapsamında kapasitelerin tespiti ve ilanı ile elektronik başvuru altyapısının hazırlanması amacıyla 1 Ağustos 2023 – 30 Eylül 2023 tarihleri arasında ilgili şebeke işletmecilerince başvuru alınmayacak.

Ekim ayı itibarıyla lisanssız üretim başvuruları yeniden açılacak ve yenilenebilir enerji kaynaklarına dayalı lisanssız elektrik üretim başvuruları devam edecek.

 

 

 

 

 

 

bloomberght

HAFTALIK RAPOR
Haftalık quant yatırım raporuna erişin
AI model tahminleri
Hisse giriş seviyeleri
Hedef fiyatlar
Makro piyasa analizi
Detaylı analizi gör
KANITLANMIŞ SONUÇLAR %78.3 başarı
CCOLA 4 Oca – 16 Şub +%38,16
GUBRF 25 Oca – 11 Şub +%21,55
OYAKC 4 Oca – 16 Şub +%20,56
TKFEN 2 Mar – 11 Mar +%20,49
AFYON 8 Mar – 16 Mar +%14,03
16 işlemde ort. %14.8 getiri
RAPORU İNCELE →

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler