Sosyal Medya

Ekonomi

Bilge Yılmaz’dan Kapalıçarşı’dan dolar toplayan Merkez Bankası’na tepki: “1970’lere geri döndük”

İYİ Parti Ekonomi Politikaları Başkanı Prof. Dr. Bilge Yılmaz, Merkez Bankası’nın Kapalıçarşı’dan dolar topladığı iddiasına sert tepki gösterdi.   Merkez Bankası’nın…

Bilge Yılmaz’dan Kapalıçarşı’dan dolar toplayan Merkez Bankası’na tepki: “1970’lere geri döndük”

İYİ Parti Ekonomi Politikaları Başkanı Prof. Dr. Bilge Yılmaz, Merkez Bankası’nın Kapalıçarşı’dan dolar topladığı iddiasına sert tepki gösterdi.

 

Merkez Bankası’nın Kapalıçarşı’dan dolar topladığı iddiası siyasetin gündeminde. Olası iktidar değişikliğinde adı bakanlık için geçen İYİ Parti Ekonomi Politikaları Başkanı Prof. Dr. Bilge Yılmaz, bu duruma sert tepki gösterdi. Yılmaz, “1970’lere geri döndük. Tanzim kuyrukları, yasaklar derken Merkez Bankası, ihtiyaç duyduğu dövizi Kapalıçarşı’dan alıyor” dedi.

 

Merkez Bankası Kapalıçarşı’dan dolar topluyor iddiasıİktidar, seçimler öncesinde dövizi dengede tutmaya çalışıyor. Ekonomim gazetesinden Yener Karadeniz’in haberine göre Merkez Bankası, demir sandıklarla Kapalıçarşı’ya her gün 5 milyar TL getiriyor ve karşılığında 260 milyon dolar topluyor.

 

Bankalar ve döviz bürolarının uyguladığı sıkı kurallardan kaçan şirketlerin de Kapalıçarşı’ya yöneldiği belirtiliyor. Merkez Bankası’nın ilk kez bu şekilde döviz topladığını belirten kaynaklar, ilk kez Kapalıçarşı’daki döviz fiyatının piyasanın üstüne çıktığını söylüyor. Bu işlemin dört-beş döviz bürosu ile gerçekleştiğini belirten uzmanlar, uygulamayı “seçim sonrasına hazırlık” olarak nitelendiriyor.

İYİ Partili Yılmaz: “1970’lere geri döndük”

İYİ Parti Ekonomi Politikaları Başkanı Prof. Dr. Bilge Yılmaz, iktidarın ekonomi politikalarını sert bir dille eleştirdi. Twitter hesabından açıklama yapan Yılmaz, “1970’lere geri döndük. Tanzim kuyrukları, yasaklar derken Merkez Bankası, ihtiyaç duyduğu dövizi Kapalıçarşı’dan alıyor. İtibardan tasarruf olmaz diyenler, ülkemizin en itibarlı kurumlarından biri olan Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’nı düşürdükleri durum üzücü. Saplantılı ve akıl dışı ekonomi politikalarının ülkeye maliyeti gerçekten çok ağır” dedi.

 

“Merak etmeyin, az kaldı”

Merkez Bankası’nı liyakatli yöneticilerle yeniden ayağa kaldırıp cumhuriyete yakışır kurumsal kimliğine kavuşturacaklarını vurgulayan Yılmaz, şunları söyledi: “Bu her yurttaşımızı rahatlatacak. Çünkü; Türk Lirası’ndaki değersizleşme duracak, paramız eriyip gitmeyecek. Enflasyon düşecek, alım gücümüz artacak. Yurt dışından yatırım gelecek, iş imkânları artacak. Merak etmeyin, az kaldı.”

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler