Sosyal Medya

Ekonomi

Aile ve Gençlik Fonu’nun Kurulması Hakkında Kanun Resmi Gazete’de Yayımlandı

Türkiye'de yürürlüğe giren Aile ve Gençlik Fonu'nun oluşturulmasıyla beraber önemli değişiklikler geliyor. Yeni düzenleme kapsamında, genç çiftlere 150 bin lira faizsiz kredi sunulması öngörülüyor. Bu kredi, ilk 2 yıl ödemesiz olarak, sonraki 4 yılda geri ödeme şartıyla verilecek.

Aile ve Gençlik Fonu’nun Kurulması Hakkında Kanun Resmi Gazete’de Yayımlandı

Türkiye’de yürürlüğe giren Aile ve Gençlik Fonu’nun oluşturulmasıyla beraber önemli değişiklikler geliyor. Yeni düzenleme kapsamında, genç çiftlere 150 bin lira faizsiz kredi sunulması öngörülüyor. Bu kredi, ilk 2 yıl ödemesiz olarak, sonraki 4 yılda geri ödeme şartıyla verilecek.

 

 

Fonun yönetim kurulu, Hazine ve Maliye Bakan Yardımcısı başkanlığında olacak ve beş kişiden oluşacak. Kararlar oy çokluğuyla alınacak ve ilgili bakanlar tarafından görevlendirilen bakan yardımcıları da kurulda yer alacak.

 

Fonun kaynakları, devlet hisselerinden alınan paylar, kurulan ve kurulacak olan fonlardan ayrılan belli bir oranda aktarılan tutarlar, geri ödemelerden elde edilen gelirler, bağış ve diğer kaynaklardan oluşacak. Devlet hisseleri ve haklarıyla ilgili oranlar Cumhurbaşkanı tarafından belirlenebilecek.

 

Başvurular internet üzerinden yapılacak ve kredi miktarı yıllar geçtikçe artacak. İlk pilot uygulama deprem bölgesinde gerçekleştirilecek ve ardından Türkiye genelinde yaygınlaştırılacak.

 

Fonun giderleri ise yönetim kurulu tarafından onaylanan projelere yönelik teşvikler, destekler, krediler ve ilgili kurumlara aktarılan tutarlar, bunlardan kaynaklı hizmet bedelleri, fonun yönetimi ve onaylanan projelerin operasyonel giderleri gibi kalemlerden oluşacak.

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler