Dolar/TL50,04
0.03%
Euro/TL56,37
0.21%
Gram Altın6.648,01
1.48%
BIST 10011.573,25
0.83%
Brent Petrol$95,21
0.62%
Gümüş/Ons$52,60
0.61%
Gedik Yatırım
Dünya Ekonomisi

Euro Bölgesi'nde sanayi üretimi yükseldi

Euro Bölgesi'nde sanayi üretimi ağustosta bir önceki aya göre yüzde 0,6 arttı. Avrupa İstatistik Ofisi, Euro Bölgesi'nin ağustos ayı sanayi üretimi verisini açıkladı. Euro Bölgesi'nde sanayi üretimi ağustosta temmuz ayına kıyasla yüzde 0,6 arttı. Sanayi üretimi Ağustos 2022'ye göre ise yüzde 5,1 azaldı.

13 Ekim 2023

Euro Bölgesi'nde sanayi üretimi yükseldi

Euro Bölgesi'nde sanayi üretimi ağustosta bir önceki aya göre yüzde 0,6 arttı.

Avrupa İstatistik Ofisi, Euro Bölgesi'nin ağustos ayı sanayi üretimi verisini açıkladı.

Euro Bölgesi'nde sanayi üretimi ağustosta temmuz ayına kıyasla yüzde 0,6 arttı.

Sanayi üretimi Ağustos 2022'ye göre ise yüzde 5,1 azaldı.

Piyasalarda yalnız değilsiniz

Bu haberle ilgili detaylı rapor ve analizlere, uzman desteğiyle Akanak Insights'a ulaşın.

Uzman Desteğine Göz Atın
Paylaş

İlgili Haberler

Ülke Borçları Ne Zaman Vatandaşlar İçin Tehdide Dönüşür?
Dünya Ekonomisi

Ülke Borçları Ne Zaman Vatandaşlar İçin Tehdide Dönüşür?

Gelişmekte olan ülkelerin 2022-2024 yılları arasında dış borç servis yükü nedeniyle ödediği 741 milyar dolarlık devasa net kaynak çıkışı, borcun büyüklüğünden ziyade faiz ve vade maliyetinin ekonomileri nasıl bitirme noktasına getirdiğini gösteriyor. Bütçe gelirlerinin büyük kısmının faiz ödemelerine gittiği durumlarda borç stoğu olağan bir finansal araç olmaktan çıkıp kamusal hizmetleri, yatırımları ve doğrudan vatandaşın yaşam standardını tehdit eden ağır bir ekonomik krize dönüşüyor.

4 Kasım 2026
Teknoloji Devlerinde 3,2 Trilyon Dolarlık Borç Kapanı: Yapay Zekâ Yatırımlarında Nakit Açığı Artıyor
Dünya Ekonomisi

Teknoloji Devlerinde 3,2 Trilyon Dolarlık Borç Kapanı: Yapay Zekâ Yatırımlarında Nakit Açığı Artıyor

ABD merkezli teknoloji devlerinin yapay zekâ (YZ) altyapısını güçlendirmek amacıyla üstlendiği uzun vadeli mali yükümlülükler rekor seviyeye ulaştı. Nikkei Asia’nın güncel analizine göre; Alphabet, Microsoft, Amazon, Meta ve Oracle’ın bilanço dışı yükümlülükleri son altı ayda yüzde 90 oranında artarak 3,2 trilyon doları buldu.

4 Kasım 2026