Sosyal Medya

Döviz

TCMB, Döviz Karşılığı TL Swap Piyasası işlemlerinin daha uzun vadelerde de gerçekleştirilebilmesinin uygun olacağını değerlendirdi

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası(TCMB), Döviz Karşılığı Türk Lirası Swap Piyasasında kotasyon yöntemiyle ve 1 hafta vadeli olarak gerçekleştirilen işlemlerin, fonların…

TCMB, Döviz Karşılığı TL Swap Piyasası işlemlerinin daha uzun vadelerde de gerçekleştirilebilmesinin uygun olacağını değerlendirdi

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası(TCMB), Döviz Karşılığı Türk Lirası Swap Piyasasında kotasyon yöntemiyle ve 1 hafta vadeli olarak gerçekleştirilen işlemlerin, fonların kullandırılmasına aracılık edecek bankalarla, daha uzun vadelerde de gerçekleştirilebilmesinin uygun olacağını değerlendirerek, uygulama esaslarını belirledi.

TCMB’den bankalara gönderilen ve Foreks Haber tarafından görülen yazıda, işlemlerin sadece Döviz Piyasalarında işlem yapmaya yetkili ve söz konusu fonların kullandırılmasında aracılık edecek bankalar ile gerçekleştirileceği belirtildi.

Yazıda şöyle denildi:

“İlgide kayıtlı duyurumuzda (31 Ekim 2018 tarihli talimat) yer verilen TCMB talimatı ile Döviz Karşılığı Türk Lirası Swap Piyasası işlemlerine ilişkin uygulama usul ve esaslarının bildirildiği,

Bu defa, 6 Şubat 2023 tarihinde yaşanan deprem felaketi sonrası uluslararası kalkınma ve yatırım bankalarının sağlayacakları acil destek fonlarının veya bu amaçla yurt dışından sağlanacak fonların deprem bölgesinde etkin bir şekilde kullandırılması amacıyla; Döviz Karşılığı Türk Lirası Swap Piyasasında kotasyon yöntemiyle ve 1 hafta vadeli olarak gerçekleştirilen işlemlerin, fonların kullandırılmasına aracılık edecek bankalarla, daha uzun vadelerde de gerçekleştirilebilmesinin uygun olacağının değerlendirildiği, bildirilmiştir.”

Bu hafta potansiyeli en yüksek · 5 HİSSE
ASELS ▲ Long
GirişNONEEE
T/P HedefNONEEE
S/L StopNONEEE
+ TKFEN, CIMSA, AFYON, TRMET ve toplam 5 hisse bu hafta analiz edildi
🔒 Tüm seviyeleri görmek için raporu edinin
ÖRNEK RAPORU GÖR →
Yatırım tavsiyesi değildir. Detaylar için raporu inceleyiniz.

Bu çerçevede, kotasyon yöntemiyle gerçekleştirilecek uzun vadeli swap işlemlerine ilişkin uygulama esas ve ayrıntıları şu şekilde olacak:

1. İşlemler sadece Döviz Piyasalarında işlem yapmaya yetkili ve söz konusu fonların kullandırılmasında aracılık edecek bankalar ile gerçekleştirilir. Bankalar işlem taleplerini işlem tarihinden önce Döviz Piyasaları Müdürlüğüne iletir.

2. İşlemler kotasyon yöntemiyle ve ABD doları/euro karşılığı Türk lirası cinsinden ve valörde döviz karşılığı Türk lirası satışı şeklinde gerçekleştirilir.

3. İşlemlere ilişkin bilgiler, işlem gerçekleştirilecek günlerde saat 10.00’da PVDS aracılığı ile DV013 sayfasında ilan edilir.

Foreks

HAFTALIK RAPOR
Haftalık quant yatırım raporuna erişin
AI model tahminleri
Hisse giriş seviyeleri
Hedef fiyatlar
Makro piyasa analizi
Detaylı analizi gör

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler