Paraanaliz

Borsayı kurtarma çabası! Hisseyi geri al vergiden kurtul!

Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın Borsa İstanbul’da işlem gören şirketlerin hisse geri alımlarını artırmak için vergi muafiyeti sağlamayı planladığı bildirildi.

Anadolu Ajansı’nın edindiği bilgiye göre, Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, konuya ilişkin Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) ve Borsa İstanbul yetkilileriyle toplantı düzenledi.

Söz konusu toplantıda, Borsa İstanbul’da pay piyasalarında işlemler yeniden başladığında şirketlerin hisse geri alımlarını artırmak için vergi muafiyeti sağlanması kararlaştırıldı.

Bu kapsamda, borsaya kote şirketlerin halihazırda yüzde 15 olan stopaj vergisini ödemeden hisselerini geri alabilmesi öngörülüyor.

Buna ek olarak, Salı günü Resmi Gazete’de yayımlanan düzenlemeye göre, bireysel katkıların% 30’una kadar bir devlet eşleşmesi alan bireysel emeklilik fonlarının, devlet katkısını hisse senedi alımlarında kullanmaları gerekecek.

Devlete bağlı iki şirket, depremleri takip eden iki işlem gününde piyasa çöküşünün derinleşmesiyle geçen hafta hisse geri alım programları açıkladı. Türk Telekom olarak bilinen telekomünikasyon şirketi Türk Telekomünikasyon, yeni bir geri alım programı duyurdu ve cep telefonu operatörü Turkcell İletişim Hizmetleri AŞ, geri alım tahsisatını artırdı.

Kamu bankaları Türkiye Halk Bankası AŞ ve Türkiye Vakıflar Bankası TAO, sigorta şirketi Türkiye Sigorta ile birlikte geri alım programlarını hızlandırdı.

Kahramanmaraş merkezli depremler sonrası Borsa İstanbul, Pay Piyasası ile VİOP bünyesindeki pay ve pay endeksi türev pazarlarının, 8 Şubat’ta 5 iş günü kapatılmasına karar verilmişti.

Paramedya, Bloomberg

Exit mobile version