Paraanaliz

AL: THY Yüksekten uçuyor..

Avrupa’nın en hızlı toparlanan havacılık pazarlarından birisi…

Son yolcu verilerinin de gösterdiği gibi, Türk havacılık pazarı Avrupa’da en hızlı toparlanmayı gerçekleştirerek neredeyse Covid öncesi seviyelere ulaştı. Ilımlı yurtiçi yolcu trafiğine rağmen, havacılık oyuncuları, zayıf TL’nin etkisiyle Türk turizm pazarının rekabetçi fiyatlandırmasıyla desteklenen olağanüstü uluslararası yolcu trafiği büyümesinden faydalandı. Bu nedenle, havayollarının güçlü havacılık talebi ve etkileyici yolcu bilet fiyatları artışıyla desteklenen tarihsel olarak en iyi operasyonel performansları açıklamasını bekliyoruz.

Türk Hava Yolları (USD) 3Ç22’de açıklamasını beklediğimiz FAVÖK tahmini pandemi öncesindeki FAVÖK’ün 1,74x katı seviyesindedir.

Bölgesel dağılım ve borçluluk oranları yüksek sezon sonrası takip edilecek…

Yüksek sezon sona erdiğinde, değer oyuncularının pozitif yönde benzerlerine göre ayrışmasını bekliyoruz. Havacılık pazarındaki büyümelerin (Asya gibi) herhangi bir bölgesel farklılık olması durumunda güçlü kazanç ivmesinin sürdürülmesine yardımcı olan bölgesel çeşitlendirmenin ve bilançodaki düşük borçluluğun kilit
belirleyiciler olduğunu düşünüyoruz. THY, Covid sırasında çok hızlı bir şekilde borcunu azaltarak (net borç/FAVÖK: 2022T: 2.0x – 2019’da ise 3.5x) ve dengeli bir bölgesel ağırlığa sahip olduğu için inceleme listemizdeki şirketler arasında en iyi konuma sahiptir. Covid sırasında bölgesel havacılık-pazar dinamiklerinin farklılaşması nedeniyle, Uzak Doğu yolcularının payı 2019’da %14’ten 2021’de Türk Hava Yolları’nın toplam tarifeli yolcularının %9’una düştü. Uzak Doğu pazarındaki gelişmelerin THY’nin büyümesine destek vererek şirketin kar büyümesini destekleyecektir.

Tahminlerimizi güçlü havacılık talebine göre güncelliyoruz…

Yolcu trafiğindeki beklenenden daha hızlı toparlanmayı ve daha iyi yolcu bilet fiyatlaması görünümünü hesaba katarak makro ve sektörel tahminlerimizi güncelliyoruz. Böylece hedef değerimizi %147 artırarak 186,41 TL/hisse seviyesine yükseltiyoruz.

12A hedef değer TL186,4/hisse ile AL önerimizi koruyoruz…

%90’lık cazip yukarı yönlü potansiyeli göz önüne alındığında, THY için AL önerimizi koruyoruz. Olumlu duruşumuz 1) Covid sonrası dönemde güçlü yolcu trafiği ile artan göz alıcı birim gelirleri; 2) kısa mesafeli eğlence-seyahat pazarındaki güçlü konumu; ve 3) nispeten daha düşük borçluluk rasyoları. 2023 yılına kadar kargo gelirlerinde normalleşme beklesek de, Türk Hava Yolları’nın bunu, özellikle Asya ağırlığı gibi iyi çeşitlendirilmiş bölgesel riski dağılımı sayesinde dirençli yolcu geliriyle kısmen telafi edebileceğini düşünüyoruz.

 

 

Teb Yatırım

Exit mobile version