Sosyal Medya

Borsa

Ak Yatırım’dan Coca-Cola İçecek için 4. çeyrek bilanço değerlendirmesi

Coca-Cola İçecek 4Ç21’de piyasa beklentisinin oldukça üzerinde 231 milyon TL net kar açıkladı. Geçtiğimiz yılın aynı döneminde 84 milyon TL zarar açıklanmıştı. Net kardaki pozitif sapma büyük ölçüde operasyonel sonuçların beklentilerimizi aşması ve kur farkı karlarının tahminlerimizin üzerinde yer almasından kaynaklandı...

Ak Yatırım’dan Coca-Cola İçecek için 4. çeyrek bilanço değerlendirmesi

Beklentilerin üzerinde operasyonel sonuçlar ve net kar:

Coca-Cola İçecek 4Ç21’de piyasa beklentisinin oldukça üzerinde 231 milyon TL net kar açıkladı. Geçtiğimiz yılın aynı döneminde 84 milyon TL zarar açıklanmıştı. Net kardaki pozitif sapma büyük
ölçüde operasyonel sonuçların beklentilerimizi aşması ve kur farkı karlarının tahminlerimizin üzerinde yer almasından kaynaklandı. Şirket’in gelirleri ve FAVÖK’ü piyasa beklentisinin %7 üzerinde gerçekleşti. Özetle, net karın beklentileri oldukça aşması ve operasyonel sonuçların beklentilerin üzerinde olması nedeniyle piyasanın sonuçlara olumlu tepki vereceğini
düşünüyoruz.

Güçlü büyüme momentumu devam ederken, maliyet baskılarına rağmen operasyonel marjlar iyileşti:

Şirket’in gelirleri 4Ç21’de yıllık bazda %75 büyüme ile 5,56 milyar TL’ye yükseldi. Konsolide bazda %17,7 hacim büyümesi, fiyat artışları ve uluslararası operasyonların kur çevrim farkları gelir büyümesinin temel etkenleri olarak öne çıktı. FAVÖK marjı maliyet baskılarına rağmen, güçlü hacim büyümesi ve fiyat artışları sayesinde yıllık bazda 60 baz puan iyileşerek %16,4’e yükseldi.
2022 Öngörüleri: Şirket daha önce açıkladığı 2022 öngörülerinde değişikliğe gitmedi. Buna göre şirket yönetimi yüksek tek hane ile düşük çift hane aralığında hacim büyümesi, düşük-orta 40’lı yüzdelerde kur etkisinden arındırılmış ciro büyümesi, görece karlılığı düşük Özbekistan operasyonlarının ve maliyet baskılarının etkisi dahil 2021 yılına paralel ile 100 baz puan düşüş aralığında FAVÖK marjı öngörüyor.

Net Borç:

Özbekistan operayonlarının satın alınması ile Şirket’in net borcu 2021 yılsonu itibari ile 387 milyon dolara yükseldi. 3Ç21 sonu itibari ile 196 milyon dolar seviyesindeydi. Net Borç/FAVÖK 1,1x seviyesine yükselirken, bir önceki çeyrek 0,4x seviyesinde yer alıyordu.

Temettü verimi %2,1 gerçekleşti:

Coca-Cola İçecek Yönetim Kurulu Genel Kurul’un onayına 600,3 milyon TL (hisse başı 2,36 TL) brüt nakit temettü ödeme teklifi yapma kararı aldı. Açıklanan temettü miktarı bizim 700 milyon TL olan beklentimizin altında kaldı. Temettü dağıtımına 18 Mayıs’tan itibaren başlanması planlanıyor. Temettü dağıtım oranı %26’ya, temettü verimi %2,1’e denk geliyor.

AL tavsiyemizi yineliyoruz:

Bugün yapılacak telekonferansın ardından tahminlerimizde ve değerlememizde hafif yukarı yönlü güncelleme yapabiliriz. Ancak şu aşamada 150 TL/hisse olan hedef değerimize %34 getiri potansiyeli sunan hisse için AL tavsiyemizi yineliyoruz. Hisse 2022 tahminlerimize göre 5x FD/FAVÖK ile uluslararası benzerlerine göre yakın dönem tarihsel ortalamalarının hafif üzerinde %37 iskonto ile işlem görüyor.

 

Yasal Uyarı

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

 

Ak Yatırım

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler