Sosyal Medya

Piyasa

Uluslararası Vergi Ödüllerinde (ITR) Kısa Liste Açıklandı!

Uluslararası Vergi Ödüllerinde (ITR) Kısa Liste Açıklandı! Centrum Türkiye de 5. kez kısa listede yer almayı başardı! İşte listenin detayları…

Uluslararası Vergi Ödüllerinde (ITR) Kısa Liste Açıklandı!

Uluslararası Vergi Ödüllerinde (ITR) Kısa Liste Açıklandı! Centrum Türkiye de 5. kez kısa listede yer almayı başardı! İşte listenin detayları

 

Dünyanın önde gelen yayıncılarından International Tax Review tarafından, 2005 yılından bu yana yapılan ve bu yıl 18.’si düzenlenen Avrupa Vergi Ödülleri’nde (European Tax Awards) 2022 yılı için aday olan şirketler açıklandı. 2005 yılından bu yana aralıksız olarak her yıl düzenlenen ITR Vergi Ödülleri, 1 yıllık süre boyunca, uluslararası vergi uzmanlarının kayda değer başarılarını ve gelişmelerini takdir ediyor.

Bu yıl ki araştırmada Türkiye’de ‘Yılın Vergi Şirketleri’ kategorisinde 5 şirket yer aldı. Bu şirketler içerisinde yer alan Centrum, yılın vergi şirketi kategorisinde 5. kez arka arkaya kısa listeye girmeyi başardı.

 

Centrum 5. kez listede yer alarak büyük başarı elde etti

Centrum, International Tax Review tarafından açıklanan ‘Yılın Vergi Şirketi’ kategorisine ilk kez 2018 yılında seçildi. 5 yıldır her yıl aday gösterilen Centrum, böylece 5 yıldır üst üste kısa aday listesinde yer almış oldu. Centrum yönetici ortağı Dr. Burçin Gözlüklü konu ile ilgili yaptığı açıklamada, yakaladıkları başarıdan dolayı memnuniyet duyduklarını söyleyerek, elde edilen başarıda en büyük paya sahip olan müşterilerine teşekkür etti. Başarı ile ilgili bir duyuru da yayınlayan Centrumun, duyurusunda şöyle denildi :

“2018 yılında International Tax Review tarafından “Yılın Vergi Şirketi” seçilmemizin ardından, bu yıl da aday gösterilmemizle birlikte, 5. kez kısa aday listesinde gösterilmiş olmanın haklı gururunu yaşıyoruz.

Çalışmalarımızın ve hizmet kalitemizin bir karşılığı olan bu başarılarımız sayesinde uluslararası arenada da ses getirmekten memnuniyet duymaktayız. Bu başarıda en büyük payın bize güvenen müşterilerimizde olduğunun farkındayız. Bu uzun yolculukta bizlere güvenen ve başarımızda en büyük katkının sahibi olan tüm müşterilerimize teşekkür etmeyi borç biliriz.

15 Eylül 2022’de duyurulacak olan Avrupa Vergi Ödülleri’nin sonuçlarını heyecanla beklemekteyiz.”

 

Listeye girmek için belirli kriterlerin yerine getirilmesi gerekiyor

Alanında dünyanın en iyi araştırması olan Uluslararası Vergi Ödüllerinde yer alabilmek için, belirli kriterlerin yerine getirilmesi gerekiyor. Listede yer alabilmek için vergi ve transfer fiyatlandırması yapan şirketlerin öncelikli olarak kompleks ve büyük bir projeyi üstlenebilecek kapasitede olması şartı aranıyor.

Yine bu şirketin, aynı hizmeti veren rakiplerine göre daha yenilikçi hizmetler sunabiliyor olması ve inovasyona açık olması gerekiyor.

Bakılan bir diğer kriter de şirketin etki düzeyinin olup olmadığı. Vergi ve transfer fiyatlandırması yapan şirketlerin, verdiği danışmanlık hizmeti sonrasında, müşterilerinin ticari faaliyetlerine katma değer sağlaması gerekiyor. Yine danışmanlık hizmeti sonrasında hizmet alan müşterilerin ticari hedeflerine ulaşabilmesi, şirketlerin etki düzeyinin yüksek olduğunu gösteriyor ve listeye girebilmek için kriterleri karşılamış oluyor.

 

Türkiye’den listeye giren firmalar

Uluslararası Vergi Ödüllerinde (ITR) Türkiye’de ‘Yılın Vergi Şirketi’ kategorisinde 5 firma yer almayı başardı. Bu firmalar : Bezen & Partners,  Centrum Auditing & Consulting, Deloitte, Esin Attorney Partnership, Penezoğlu Law Firm oldu.

Araştırma içerisinde yer alan Türkiye’de ‘Yılın Transfer Fiyatlandırma Firması’ kategorisinde de yine 5 firma yer aldı. Bu firmalar da, “Deloitte, EY, Esin Attorney Partnership, Penezoğlu Law Firm ve PwC oldu.

 

 

 

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler