Sosyal Medya

Gündem

Türkiye Raporu: Liderlerin başarı puanı martta ne oldu?

Türkiye Raporu, İstanbul Ekonomi Araştırma tarafından, 3-7 Mart 2022 tarihlerinde Türkiye çapında 12 ilde 1500 kişi ile yapılan anket çalışmasının açıkladı. Bu…

Türkiye Raporu: Liderlerin başarı puanı martta ne oldu?

Türkiye Raporu, İstanbul Ekonomi Araştırma tarafından, 3-7 Mart 2022 tarihlerinde Türkiye çapında 12 ilde 1500 kişi ile yapılan anket çalışmasının açıkladı. Bu ankette her ay katılımcılara Siyasetçilerin Başarı Puanı sıralamasında toplumun parti genel başkanlarını ne kadar başarılı bulduğu ölçülüyor.

Şubat ayında ocak ayına göre parti liderlerinin başarı puanlarında genel bir düşüş yaşanmıştı. Erdoğan’ın başarı puanında ocak ayına göre 0,3 puanlık bir gerileme yaşanırken Akşener’de 0,2, Bahçeli’de 0,4, Kılıçdaroğlu’nun puanında ise 0,1 oranında bir düşüş gerçekleşmişti.

Buna karşın mart ayı anketimiz toplumun liderleri şubat ayına göre daha başarılı bulduğunu ortaya koydu ve parti liderlerinin başarı puanları ocak ayındaki seviyelerine yükseldi.

Güncel sonuçlara göre mart ayında da en başarılı bulunan siyasetçi Recep Tayyip Erdoğan. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın başarı puanında şubat ayında yaşanan düşüş mart ayında tersine döndü ve 0,2 puanlık artış ile 4,8 puan seviyesine yükseldi.

Meral Akşener’in başarı puanında da bir önceki aya göre artış var. İYİ Parti lideri mart ayında 4,1 puanla ikinci sıradaki yerini koruyor. Akşener’in puanı geçen aya göre 0,2 puan yükseldi.

Akşener’e benzer olarak CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu ve MHP lideri Devlet Bahçeli’nin de şubat ayına göre başarı puanında bir artış görülüyor. Bu artış Kılıçdaroğlu’nda 0,1 puan olurken Bahçeli’de 0,4. Bahçeli ve Kılıçdaroğlu 3,8 puan ile listenin üçüncü sırasını paylaşıyorlar.

Diğer isimler arasından öne çıkanlar ise Ali Babacan ve Muharrem İnce oldu. Her iki genel başkanın başarı puanı Şubat ayındaki seviyesini koruyarak 3 puanın üzerinde seyrediyor.

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler