Sosyal Medya

Genel

Biden’dan Ukrayna’ya ‘hava savunma sistemi’ sözü

Rusya’nın, Ukrayna’nın başkenti Kiev’le birlikte Lviv, Dnipro, Vinnitsya, Zaporijya ve Harkov’a düzenlediği füze saldırıları sonrası, ABD Başkanı Biden Ukrayna lideri…

Biden’dan Ukrayna’ya ‘hava savunma sistemi’ sözü

Rusya’nın, Ukrayna’nın başkenti Kiev’le birlikte Lviv, Dnipro, Vinnitsya, Zaporijya ve Harkov’a düzenlediği füze saldırıları sonrası, ABD Başkanı Biden Ukrayna lideri Zelenskiy ile görüştü. Biden, gelişmiş hava savunma sistemleri de dahil olmak üzere Ukrayna’nın kendisini savunması için gereken desteği sağlamaya devam etme sözü verdi.

Rusya dün sabah başkent Kiev’le birlikte Ukrayna’nın Lviv, Dnipro, Vinnitsya, Zaporijya ve Harkov şehirlerine hava saldırıları düzenlendi. En az 9 sivil hayatını kaybetti. Zelenskiy “Füzeler ve kamikaze İHA’larla evlerinde uyuyanları, işe gidenleri öldürdüler” dedi. Ukrayna Dışişleri Bakanı “Dünya tek ses olup Rusya’ya karşı durmalı” çağrısı yaptı. Putin ise saldırıların misilleme olduğunu söyledi, Kiev’in TürkAkım’ı da havaya uçurmak istediğini ileri sürdü.

Rusya’nın füze saldırılarının ardından Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy ile ABD Başkanı Joe Biden telefonda görüştü.

Beyaz Saray tarafından görüşmeye ilişkin yapılan yazılı açıklamada, Biden’ın Rusya’nın Ukrayna’nın başkenti Kiev de dahil olmak üzere Ukrayna genelindeki füze saldırılarını kınadığı belirtilerek, bu anlamsız saldırılarda ölen ve yaralananların yakınlarına taziyelerini ilettiği ifade edildi.

Açıklamada, “Başkan Biden, Ukrayna’ya gelişmiş hava savunma sistemleri de dahil olmak üzere kendisini savunması için gereken desteği sağlamaya devam etme sözü verdi” denildi.

Açıklamada, Biden’ın görüşmede Rusya’ya yönelik yaptırımlar, Rusya’yı işlediği savaş suçlarından sorumlu tutmak ve Ukrayna’ya güvenlik, ekonomik ve insani yardım sağlamak için ABD’nin müttefikleri ve ortaklarıyla çalışmaya devam ettiğini vurguladığı aktarıldı.

Zelenskiy ise yaptığı açıklamada, Biden ile verimli bir görüşme gerçekleştirdiklerini belirterek, “Hava savunması şu anda savunma işbirliğimizde bir numaralı önceliktir” dedi.

 

 

karar.com

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler