Sosyal Medya

Dünya Ekonomisi

Bank of America: Ukrayna krizi kötüleşirse petrol fiyatları 20 dolar artabilir

Bank of America (BofA) Global Research’den Salı günü yapılan açıklamada, Brent ham petrolün Rusya-Ukrayna krizinine bağlı olarak varil başına 5-20…

Bank of America: Ukrayna krizi kötüleşirse petrol fiyatları 20 dolar artabilir

Bank of America (BofA) Global Research’den Salı günü yapılan açıklamada, Brent ham petrolün Rusya-Ukrayna krizinine bağlı olarak varil başına 5-20 dolar artabileceğini ve iki ülke arasindaki gerilimin azalması durumunda fiyatların 2-4 dolar kadar düşebileceğini belirtti.

Petrol fiyatları, Salı günü Rusya’nın doğu Ukrayna’da iki ayrı bölgeye asker göndermesinin ardından Brent vadeli işlemlerinin varil başına 99.50$ seviyesine gelmesiyle, 2014’ten bu yana en yüksek seviyesine ulaştı.

Bank of America, Brent’in 2022 ortasına kadar varil başına 120 dolara gideceğini ve talebin günde 3,6 milyon varil artarak bu yıl yaklaşık 101 milyon varil olan pandemi öncesi seviyeleri geçmesini öngörüyor.

Banka bir araştırma notunda, “Eğer gerçekleşirse, zayıf bir dolar eğilimi ve büyüme yanlısı bir makro zemin yılın ikinci yarısında ham petrolü üç haneli rakamlara yakın seviyelerde tutabilir” yorumunda bulundu.

Bank of America analistleri, İran ile olası bir nükleer anlaşmanın ve bununla ilgili yaptırımların hafifletilmesinin hızla petrol fiyatlarının düşmesine yol açacağını kaydetti.

BofA’daki analistler, küresel petrol piyasasını 2027 yılına kadar dengede tutmak için Brent fiyatlarının varil başına ortalama 60 ila 80 dolar arasında olması gerektiğine inanıyor.

 

finance.yahoo.com

Çeviri: Cem Cetinguc

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler