Sosyal Medya

Genel

Altın fiyatlarında yatay seyir sürüyor

Gram altın fiyatı, şu dakikalarda 789 lira seviyesinde hareket ederken; ons altın fiyatı ise aynı dakikalarda 1812 dolar seviyesinde bulunuyor. İntegral Yatırım Araştırma Müdürü…

Altın fiyatlarında yatay seyir sürüyor

Gram altın fiyatı, şu dakikalarda 789 lira seviyesinde hareket ederken; ons altın fiyatı ise aynı dakikalarda 1812 dolar seviyesinde bulunuyor. İntegral Yatırım Araştırma Müdürü Seda Yalçınkaya Özer, altın fiyatları üzerinde yaşanan son gelişmeleri Bigpara’ya değerlendirirken; takip edilmesi gereken kritik seviyeleri de belirtti.

Cuma günü açıklanan ve beklentilerin üzerinde gelen ABD ocak ayı tarım dışı istihdam verisiyle beraber ABD Merkez Bankası’nın (Fed) şahin politikasını sürdürmesi daha da güçlenirken; ons altının gözü büyük merkez bankalarında olmayı sürdürecek. Altının ons fiyatı, Fed’in para politikasını sıkılaştırmasıyla dünyada güçlenen doların etkisinde değer kaybederken; küresel enflasyonist etki ve Ukrayna geriliminin ‘güvenli liman’ etkisini çalıştırması altın fiyatlarını destekliyor. İntegral Yatırım Araştırma Müdürü Özer; altın fiyatlarının yönü ile ilgili olarak yaptığı değerlendirmede, “Aşağıda 1795 dolar yukarıda ise 1830 dolar seviyesi kalıcı olarak kırılmadığı sürece yatay ve yönsüz seyirler devam edecek” şeklinde belirtti.

Ons altın bugün içerisinde en yüksek 1815 dolar seviyesini görürken; en düşük ise 1807 dolar seviyesini gördü. Ons altın, şu dakikalarda ise yüzde 0.24 oranında yükselişle 1812 dolardan işlem gördü.

Gram altın fiyatları, geçtiğimiz haftayı 788 lira seviyesinden tamamlarken; yeni haftanın ilk işlem gününe 789 lira seviyesinden başladı. Haftanın ilk işlem gününe hafif yükselişle başlayan altının gram fiyatı; gün içerisinde en yüksek 791,60 lira seviyesini, en düşük ise 786,93 lira seviyesini gördü. Gram altın, ons altın fiyatında yaşanan yükselişin etkisiyle yukarı yönlü hareket ederken, saat 12:04 itibarıyla yüzde 0.17 oranında yükselişle 789,69 lira seviyesinde bulunuyor. Aynı dakikalarda çeyrek altın 1288 lira, Cumhuriyet altını da 5 bin 306 liradan satılıyor.

 

Şenay Zeren

bigpara.hurriyet.com.tr

 

 

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler