Sosyal Medya

Genel

Kanye West antisemitik söylemleriyle bir günde 2 milyar dolar kaybettiğini iddia etti

Twitter’daki Antisemitik ifadeleri sonrasında büyük markalarla işbirlikleri bir bir sonlanan rapçi Kanye West, bir günde 2 milyar dolar kaybettiğini iddia…

Kanye West antisemitik söylemleriyle bir günde 2 milyar dolar kaybettiğini iddia etti

Twitter’daki Antisemitik ifadeleri sonrasında büyük markalarla işbirlikleri bir bir sonlanan rapçi Kanye West, bir günde 2 milyar dolar kaybettiğini iddia etti.

ABD’li rapçi Kanye West, nefret söylemleri nedeniyle markalara West’le işbirliklerini sonlandırmaları yönünde çağrı yapan eğlence ve medya ajansı Endeavor CEO’su Ari Emmanuel’a yazdı.

West, “Ari Emmanuel, bir günde 2 milyar dolar kaybettim ve hala hayattayım” dedi.

West, “Bu sevgi söylemi. Seni hala seviyorum. Tanrı hala seni seviyor. Para benim kişiliğim değil. Halk benim kişiliğim” diye devam etti.

West’in son haftalarda Yahudiler ve siyahlarla ilgili nefret söylemine varan ifadeleri sonrası Adidas, Balenciaga, Gap gibi büyük markalar rapçiyle milyon dolarlık işbirliklerini sonlandırmıştı. West’in menajerlik ajansı rapçiyle çalışmayı bırakmıştı.

West geçen haftalarda Twitter üzerinden yaptığı seri paylaşımlarda, “Bu akşam biraz uykum var ama uyandığımda YAHUDİ HALKI için ölüm tehlikesi seviyesini 3 yapacağım. Komik olan şey ise şu: Ben Yahudi düşmanı olamam çünkü zaten siyahlar da Yahudi.  Aynı zamanda siz benimle oyun oynadınız ve gündeminize karşı çıkan herkesi silmeye çalıştınız” ifadelerini kullandı.

West’in nefret söylemine varan paylaşımları sonrası sosyal medya hesapları askıya alınmıştı.

West geçen ay ise bir etkinliğe “Beyazların Yaşamı Değerlidir (White Lives Matter)” yazan bir ceketle çıkarak “Siyah Canlar Değerlidir” (Black Lives Matter) hareketine bulunduğu göndermeyle tepki çekmişti.

Rapçi aynı zamanda 2020 yılında ABD’de polisin boynuna diziyle bastırması sonucu hayatını kaybeden siyah vatandaş George Floyd’un başka bir sebepten hayatını kaybettiğini öne sürmüştü. Floyd’un ailesi West’e tazminat davası açmıştı.

Söylemleri sonrası İngiliz sunucu Piers Morgan’ın Uncensored programına katılan West, Twitter paylaşımının tüm yahudileri değil, ABD medya ve müzik endüstrisinde ‘kariyerine savaş açmış Yahudi iş adamlarını’ hedef aldığını, bu nedenle söylemleri yüzünden özür dilemesine gerek olmadığını belirtmişti.

 

patronlardunyasi.com

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler