Sosyal Medya

Genel

Pandemi süreci, bahçeli evlere olan talebi artırdı…

Pandemi ile birlikte bahçeli konut satışları hızlandı. Pandemi nedeniyle oluşan sağlık endişeleri vatandaşı sakin ortamlarda müstakil konut edinme arayışına yöneltti...

Pandemi süreci, bahçeli evlere olan talebi artırdı…

Pandemi ile birlikte bahçeli konut satışları hızlandı. Konuya dair MAG Business’a dair açıklamalarda bulunan Doğan Grup CEO’su Erdoğan Yıldırım “Pandemi süreci ile evlerde geçen süreç arttı ve uzaktan çalışma şekli yaygınlaştı. Bu da ev tercihlerini değiştirdi” dedi.

Pandemi nedeniyle oluşan sağlık endişeleri vatandaşı sakin ortamlarda müstakil konut edinme arayışına yöneltti. Süreç ile Ankara’da da bu yönde bir eğilim oluştuğunu söyleyen Erdoğan YILDIRIM “Konut alıcılarında bahçeli ev tercihi her yıl karşımıza çıkıyordu. Yaşanan salgın süreci ve değişen dünya düzeni ile birlikte insanlar; doğal yaşam alanlarına, yeşil ile iç içe bir ortama kavuşma isteğine yöneldi. Bu durum da paralel olarak konut satışlarını ve tercihlerini değiştirdi” açıklamasında bulundu.

“Bahçeli ev pazarı daha da büyüyecek”

Bahçeli evlere olan talep, pandemide zirve yaptı. Son 3 yılda daha büyük, balkonlu ve müstakil bahçeli ev satışlarında talep artışı yaşandı. Özellikle kalabalık şehir merkezlerindeki apartmanlardan şehrin çeperlerindeki bahçeli evlere doğru bir yönlenme olduğunu dile getiren DOĞAN GRUP CEO’su Erdoğan YILDIRIM, “Pandemi sürecinde insanlar toprağa dokunabilmenin ne kadar önemli olduğunu anladılar. Evlerini yaşamlarının merkezine koyduklarında bu mekânların öneminin farkına vardılar. Bu nedenle bahçeli ev projelerine  talebin artışı hem konut fiyatlarının hem de arsa fiyatlarının yükselmesine sebep oldu.” dedi.

“Satışlar ciddi oranda yükseldi”

Bahçeli evlere olan talebin pandemide neredeyse patlama yaşadığını dile getiren Doğan Grup CEO’su Erdoğan YILDIRIM, “Satışlar ciddi anlamda arttı. Bu durum insanların evlerinde daha çok vakit geçirmesiyle birlikte oluşan doğal bir süreç. Bu süreçte hemen hemen her sektörde ciddi değişimler yaşanıyor ve bunun da devam edeceğini görüyoruz. Gayrimenkul sektöründe de talepler bu doğrultuda şekilleniyor.” dedi.

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler