Sosyal Medya

Genel

MetroPOLL anketi: CHP iktidara gelirse başörtüsü yasağı geri gelir mi?

MetroPOLL Türkiye’nin Nabzı Ekim 2022 anket sonuçlarını yayımladı. Ankette vatandaşa, “Sizce şu anda üniversitelerde ve kamu kurumlarında çalışanlar için bir…

MetroPOLL anketi: CHP iktidara gelirse başörtüsü yasağı geri gelir mi?

MetroPOLL Türkiye’nin Nabzı Ekim 2022 anket sonuçlarını yayımladı.

Ankette vatandaşa, “Sizce şu anda üniversitelerde ve kamu kurumlarında çalışanlar için bir başörtüsü sorunu var mı?” diye soruldu. Toplumun yüzde 90,1’i “hayır, yok” yanıtını verirken, yüzde 8 “evet, var” dedi. Yanıtların parti bazındaki dağılımı da şöyle oldu: AKP’lilerin yüzde 94,4’ü; CHP’lilerin yüzde 89,1’i; İyi Partililerin yüzde 91,3ü; HDP’lilerin yüzde 84,2’si; MHP’lilerin yüzde 95,2’si “hayır, yok” dedi. Diğer partililerin oranları da tablodaki gibi sonuçlandı.

Öte yandan “Sizce CHP iktidara gelirse üniversiteler ve devlet dairelerinde çalışan için başörtü yasağı geri gelir mi?” sorusuna toplumun yüzde 60,4’ü “hayır” derken; yüzde 34,9’u “evet” yanıtını verdi. Yanıtların partiler bazındaki dağılımı da şöyle oldu: AKP’lilerin yüzde 62,9’u “evet”, yüzde 29,9’u “hayır” yanıtını verdi. CHP’lilerin yüzde 6,5’i “evet”, yüzde “91,7’si “hayır” yanıtını verdi. Diğer partililerin oranları da tablodaki gibi oldu.

Ayrıca toplumun yüzde 55,7’si CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun başörtülüler için yasak güvence önerisini “doğru bulmadığını” ifade etti. Yüzde 37,6 ise bu öneriyi “doğu bulduğunu” kaydetti. Partiler bazındaki sonuçlar da tablodaki gibi.

t24.com.tr

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler