Sosyal Medya

Genel

Erdoğan: “Devlet mimarisini bir arada tutan kilit taşı adalettir”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, adaletin, “devlet mimarisini bir arada tutan kilit taşı” olduğunu söyleyerek “Vatandaşına adalet dağıtamayan bir devlet, çürük bina gibi…

Erdoğan: “Devlet mimarisini bir arada tutan kilit taşı adalettir”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, adaletin, “devlet mimarisini bir arada tutan kilit taşı” olduğunu söyleyerek “Vatandaşına adalet dağıtamayan bir devlet, çürük bina gibi yıkılıp gitmeye mahkumdur. Yasama, yürütme ve yargıya olan güvenin zayıflaması devletin işleyişinde telafisi zor hasarlar açar” ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul’da İslam Dünyası Anayasa Yargısı Konferansı Açılış Kongresi’nde konuştu. Cumhurbaşkanı, konferansın, hukukun üstünlüğü ve demokrasi tartışmaları konusundaki önemine işaret ederek adalet vurgusu yaptı. Adaleti sağlamanın, devletin en temel görevi olduğunu belirten Erdoğan; yasama, yürütme ve yargıya güvenin de, devlet işleyişinde hayati olduğunun altını çizdi.

Erdoğan’ın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

“Konferansımız bugün başladı ve iki gün boyunca devam edecek. Burada hukukun üstünlüğü, insan haklarına saygı ve demokrasi konusunda önemli tartışmalar yapılacağına inanıyorum. Aynı şekilde anayasal davalar ve içtihatların ele alınması konusunda bilgi paylaşımları da olacak. Kıymetli fikirleriyle konferansa katkı sağlayacak hukuk insanlarına şimdiden teşekkür ediyorum.

KANITLANMIŞ SONUÇLAR%78.3 başarı · ort. %14.8
CCOLA4 Oca – 16 Şub+%38,16
GUBRF25 Oca – 11 Şub+%21,55
OYAKC4 Oca – 16 Şub+%20,56
TKFEN2 Mar – 11 Mar+%20,49
AFYON8 Mar – 16 Mar+%14,03
RAPORU İNCELE →

Bizim devlet geleneğimizin esasını ‘insanı yaşat ki, devlet yaşasın’ anlayışından alır. Amacımız insana hizmettir. Devletin görevi, vatandaşına birinci sınıf hizmet vermektir. Bunu belirleyen kıstas da devleti yönetenlerin bilgisi, becerisi, vizyonudur. Devlet dediğimiz mekanizmanın varoluş gayesini yerine getirmesi buna bağlıdır. Devlet de kendi içinde bir güçler dengesine bağlıdır. Erkler arasında çatışma veya yıkıcı rekabet olması halinde ise bunun zararını toplum görür.

Yasama yürütme ve yargı arasındaki denge kadar bunların uyumu da önemlidir. Yürütmenin krize girmesi toplumu etkiler. Yargıdaki aksaklık da sistemi komple etkiler. Türkiye tüm bunların bedelini geçmişte ödemiştir. Darbe girişimleri gibi yaşanan olaylar, bizi ekonomik hedeflerimizden uzaklaştırmıştır. Bürokratik oligarşiye asla yer olmamalıdır. Çünkü adalet, devlet mimarisini bir arada tutan kilit taşıdır. Vatandaşına adalet dağıtamayan bir devlet, çürük bina gibi yıkılıp gitmeye mahkumdur. Yasama, yürütme ve yargıya olan güvenin zayıflaması devletin işleyişinde telafisi zor hasarlar açar.

Bu hafta potansiyeli en yüksek · 5 HİSSE
GARAN ▲ Long
GirişNONEEE
T/P HedefNONEEE
S/L StopNONEEE
+ THYAO, ISCTR, SISE, META ve toplam 5 hisse bu hafta analiz edildi
🔒 Tüm seviyeleri görmek için raporu edinin
ÖRNEK RAPORU GÖR →
Yatırım tavsiyesi değildir. Detaylar için raporu inceleyiniz.

Adalet hizmetlerinde yapılanlar ne olursa olsun yeterli değildir. Devletin değişim süreçlerinde buna adapte olması önemlidir. Biz de meseleye böyle bakarak mevzuatımızı sürekli geliştiriyoruz. Her meselede tavrımızı insan odaklı olarak belirliyoruz. Bu süreçte hizmet standardını yükselten her eleştiriye de kulak veriyoruz. Milletimizi hizmet ederken asla komplekse kapılmadık. Bunca yıldır bize rehberlik eden, reformcu ruhu sürekli geliştirdik.

Ziyaret ettiğimiz pek çok ülkede hayata geçirilen reformlara şahitlik ediyoruz. Hatta İslam alemindeki pek çok uygulamanın Batı’dan önde olduğunu görüyoruz. İslam dünyası hukuk konusunda çoğu haksız eleştirilere maruz kalıyor. Uluslararası hukuk camiasında da yerini koruyor. Kendi sömürgeci geçmişiyle yüzleşemeyenler bizlere laf atıyor. Eli kanlı terör örgütlerini destekleyenler bize insan hakkı nutuku çekiyor. Doğrudan insanı, insan onurunu etkileyen olaylarda çifte standart yanlıştır. Bunların ceremesini mazlumlar çeker.

Şimdiye kadar milyonlarca Suriyelinin canına mal olan acı olaylara ses çıkarmadılar. Tüm bu yaşananlar vicdanlarını harekete geçirmedi. Suriye’de yaşananlara Batı devletleri sadece göçmenler kapılarına geldiğinde tepki göstermiştir. İnsan hakkı diyenlerin konu kendine geldiklerinde en faşist tavrı takınmalarını ibretle izliyoruz. Yunanistan’ın göçmenlere tavrı, botlarının batırılması kabul edilemez. Üstelik Yunanistan’ın bu şımarıklığı ve zalimliğine Batı’dan tepki gelmiyor. Sınır hattından, Nazi kamplarını andıran mülteci kamplarındaki görüntüler içimi sızlatıyor.

 

 

 

karar.com

HAFTALIK RAPOR
Haftalık quant yatırım raporuna erişin
AI model tahminleri
Hisse giriş seviyeleri
Hedef fiyatlar
Makro piyasa analizi
Detaylı analizi gör
KANITLANMIŞ SONUÇLAR %78.3 başarı
CCOLA 4 Oca – 16 Şub +%38,16
GUBRF 25 Oca – 11 Şub +%21,55
OYAKC 4 Oca – 16 Şub +%20,56
TKFEN 2 Mar – 11 Mar +%20,49
AFYON 8 Mar – 16 Mar +%14,03
16 işlemde ort. %14.8 getiri
RAPORU İNCELE →

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler