Sosyal Medya

Genel

Biden’dan Ukrayna ordusuna özel silah

Pentagon Sözcüsü Kirby, ABD Başkanı Biden’ın 800 milyon dolarlık silah paketinde ilk kez adı geçen ve Ukrayna ordusuna verilecek olan…

Biden’dan Ukrayna ordusuna özel silah

Pentagon Sözcüsü Kirby, ABD Başkanı Biden’ın 800 milyon dolarlık silah paketinde ilk kez adı geçen ve Ukrayna ordusuna verilecek olan Phoenix Ghost insansız hava araçları ile ilgili açıklama yaptı.

Kirby, Phoenix Ghost insansız hava aracının Rusya’nın Ukrayna’ya olan işgalinden önce Ukrayna’nın ihtiyaçlarını karşılayacak şekilde geliştirildiğini açıkladı. Türk yapımı SİHA’lar Ukrayna’da Rusya’nın kâbusu olmuş, ABD de bunun üzerine Kiev yönetiminin elindeki envanteri artırmayı hedeflemişti.

Rusya’nın Ukrayna’ya olan işgali nedeniyle ABD Başkanı Joe Biden’ın Ukrayna’ya yollayacağı 800 milyon dolarlık silah paketinde adı ilk kez duyulan Phoenix Ghost Taktik İnsansız Hava Sistemi dikkat çekti. Pentagon Sözcüsü John Kirby, bu sistemin Ukrayna’nın ihtiyaçlarını karşılaması için savaştan önce geliştirildiğini belirtti.

Pentagon Sözcüsünün gün içinde bu silah sisteminin Ukrayna’nın özel ihtiyaçları için ABD Hava Kuvvetleri tarafından hızlıca geliştirildiğine yönelik açıklaması, günlük basın toplantısında soruldu.

Hava Kuvvetleri, Ukraynalılarla istişare içinde bunun üzerine çalışıyordu. Özellikle de Doğu Ukrayna’da bu sistemlerin onların ihtiyaçlarını karşılayacağını düşündük.” dedi.

Bu sistemi geliştirmeye devam edeceklerini belirten Kirby, bu sistemlerin hedeflere saldırı düzenleme ve savaş sahasını gözetleme gibi taktik amaçlar için tasarlandığını belirtti.

Sözcü, bu sistemlerin ABD Hava Kuvvetlerince de kullanılmasının olası olduğunu aktardı.

 

 

karar.com

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler