Sosyal Medya

Ekonomi

YORUMCUK:  TCMB yine enflasyon hedeflerini yükseltti

Ufak at da, balıklar yesin be Başkan

YORUMCUK:  TCMB yine enflasyon hedeflerini yükseltti

TCMB  Başkanı Şahap Kavcıoğlu yılın 3cü Enflasyon Raporunu sundu, şimdi yorumunu yapıyor. Bendeniz FÖŞ, bu konuda zaman harcamaya hiç niyetli değilim. TCMB Başkanı bir ülkede en mantıklı ve ekonomi kuram ve pratiğine göre konuşması gereken resmi şahsiyet. Bizim başkan faizsiz bankacılık hayalinde. Başkan Erdoğan’ın hiç bir kuramsal ya da empirik temele dayanmayan “enflasyonu düşürmenin tek yolunun faizi düşürmek  olduğu” safsatasına kaloten inanmış, TCMB’nin biçare uzmanlarına bu görüşü doğrulatacak ne kadar gerekçe varsa, dolma gibi Enflasyon Raporu’na tıkın emri vermiş. Ortaya da KABAK dolması çıkmış.

Rapordan ehemmiyet arzeden tek paragraf şöyle:

“Merkez Bankası yıl sonu enflasyon tahminini yüzde 65.2’ye yükseltti. Önceki raporda tahmin yüzde 60.4 düzeyindeydi.

KANITLANMIŞ SONUÇLAR%78.3 başarı · ort. %14.8
CCOLA4 Oca – 16 Şub+%38,16
GUBRF25 Oca – 11 Şub+%21,55
OYAKC4 Oca – 16 Şub+%20,56
TKFEN2 Mar – 11 Mar+%20,49
AFYON8 Mar – 16 Mar+%14,03
RAPORU İNCELE →

2023 TAHMİNİ YÜZDE 22.3

merkez Bankası 2023 sonu tahminini yüzde 19.2’den yüzde 22.3’e çıkardı. 2024 tahmini ise yüzde 8.8 olarak belirlendi”. (Cumhuriyet)

Bu hafta potansiyeli en yüksek · 5 HİSSE
GARAN ▲ Long
GirişNONEEE
T/P HedefNONEEE
S/L StopNONEEE
+ THYAO, ISCTR, SISE, META ve toplam 5 hisse bu hafta analiz edildi
🔒 Tüm seviyeleri görmek için raporu edinin
ÖRNEK RAPORU GÖR →
Yatırım tavsiyesi değildir. Detaylar için raporu inceleyiniz.

Bunlar hayalden ibaret.  Onlarca kuruluşun raporunu okudum, 2023 sonu için %35’in altında enflasyon tahmini görmedim.

Benim 2023 enflasyon tahminim EN AZ %50.  Eğer BDDK ve TCMB’in bankalara dayattığı akla zarar kurallar yüzünden mevduat sahibi yine dövize kaçarsa, ya da Erdoğan-Putin dostluğu “fazla sıkı-fıkı olup” ABD-AB’den yaptırımlara neden olursa, yeni bir 21 Aralık 2021 vakası yaşarız. O zaman hiperenflasyona gideriz.

 

 

FÖŞünüz

HAFTALIK RAPOR
Haftalık quant yatırım raporuna erişin
AI model tahminleri
Hisse giriş seviyeleri
Hedef fiyatlar
Makro piyasa analizi
Detaylı analizi gör
KANITLANMIŞ SONUÇLAR %78.3 başarı
CCOLA 4 Oca – 16 Şub +%38,16
GUBRF 25 Oca – 11 Şub +%21,55
OYAKC 4 Oca – 16 Şub +%20,56
TKFEN 2 Mar – 11 Mar +%20,49
AFYON 8 Mar – 16 Mar +%14,03
16 işlemde ort. %14.8 getiri
RAPORU İNCELE →

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler