Sosyal Medya

Dünya Ekonomisi

Prof Burak Arzova:  FED Toplantısından Çıkan Sonuçlar ve Bize Yansımaları

  FED Toplantısından Çıkan Sonuçlar ve Bize Yansımaları  KANITLANMIŞ SONUÇLAR%78.3 başarı · ort. %14.8CCOLA4 Oca – 16 Şub+%38,16GUBRF25 Oca –…

Prof Burak Arzova:  FED Toplantısından Çıkan Sonuçlar ve Bize Yansımaları

 

FED Toplantısından Çıkan Sonuçlar ve Bize Yansımaları

KANITLANMIŞ SONUÇLAR%78.3 başarı · ort. %14.8
CCOLA4 Oca – 16 Şub+%38,16
GUBRF25 Oca – 11 Şub+%21,55
OYAKC4 Oca – 16 Şub+%20,56
TKFEN2 Mar – 11 Mar+%20,49
AFYON8 Mar – 16 Mar+%14,03
RAPORU İNCELE →

 

Altın Fed’in beklenenden daha şahin bir duruş sergilemesiyle sert bir düşüş kaydetti. Fed Başkanı Jerome Powell, yaptığı açıklamada Mart toplantısında faiz artırma niyetinde olduklarını belirtti.

Bu hafta potansiyeli en yüksek · 5 HİSSE
GARAN ▲ Long
GirişNONEEE
T/P HedefNONEEE
S/L StopNONEEE
+ THYAO, ISCTR, SISE, META ve toplam 5 hisse bu hafta analiz edildi
🔒 Tüm seviyeleri görmek için raporu edinin
ÖRNEK RAPORU GÖR →
Yatırım tavsiyesi değildir. Detaylar için raporu inceleyiniz.

 

Altın fiyatları, Fed’in enflayona karşı beklenenden daha şahin bir yaklaşım sergilemesiyle 30 dolar civarında düşüş kaydetti. Gram altın ise Dolar/TL ’deki yükselişe rağmen küresel altın fiyatlarındaki düşüşle geriledi.

 

Fed piyasa beklentileri doğrultusunda politika faizini yüzde 0-0,25 aralığında sabit tuttu. Karar metninde faiz artışlarının yakında başlayacağı belirtilirken, bilançonun küçültülmesine yönelik operasyonun da sıkılaşmanın ardından geleceği ifade edildi.

 

Fed Başkanı Jerome Powell, gerçekleştirdiği basın açıklamasında, “Faizleri artırma ya da artırmama kararını Mart toplantısında vereceğiz. Faizi, Mart toplantısında artırma niyetindeyiz. Bunu yapmak için koşullar uygun, riskleri gözlemliyoruz” dedi.

 

Asya borsaları Fed’in Mart ayında faiz artırımına yeşil ışık yakmasının ardından sert düşüşler kaydetti.

 

Asya Pasifik Bölgesi’nde hisse senetleri Perşembe günkü işlemlerde yatırımcıların Fed’den gelen mesajları sindirmeye çalışmasıyla geriledi.

 

Fed’in karar metninde faiz artışlarının yakında başlamasının uygun olacağı belirtildi.

 

Endekslerde yön Fed kararının ardında aşağı yönlü oldu.

 

Hang Seng Endeksi yüzde 2’den fazla azaldı.Hong Kong’da listelenen Çinli teknoloji devleri sert geriledi. Alibaba’da kayıplar yüzde 6’yı aştı, JD.com yaklaşık yüzde 5 düştü. Meituan yüzde 7’den fazla düşerken, Baidu ve Tencent hisseleri de satıcılı seyretti.

 

Çin ana karasında Shenzen ve Şanghay endeksleri de sert geriledi. Japon endekslerinde de yüzde 2’den fazla kayıp kaydedildi. Avustralya Borsası yüzde 1.5 civarında düştü.

 

Amerikan Merkez Bankası Fed küresel piyasaların odaklandığı faiz kararını açıkladı. Beklentiler doğrultusunda politika faizi sabit tutulurken, karar metninde faiz artışlarının yakında başlamasının uygun olacağı belirtildi. Karar metninde, varlık alım operasyonunun Mart başında tamamlanacağı açıklandı. Diğer taraftan, Fed Başkanı Jerome Powell, faiz kararı sonrası düzenlenen basın toplantısında, “Faizi Mart toplantısında artırma niyetindeyiz. Bunu yapmak için koşullar uygun.” açıklamasında bulundu.

Fed piyasa beklentileri doğrultusunda politika faizini yüzde 0-0,25 aralığında sabit tuttu.

 

Bloomberg anketine katılan ekonomistlerin beklentisi politika faizinin sabit tutulacağı yönündeydi.

 

Karar metninde faiz artışlarının yakında başlayacağı belirtilirken, bilançonun küçültülmesine yönelik operasyonun da sıkılaşmanın ardından geleceği ifade edildi.

 

Karar metninde varlık alım operasyonunun da Mart ayı başında tamamlanacağı duyuruldu.

 

Kararın açıklanmasının ardından ABD endekslerinde yukarı yönlü hareket hızlandı.

 

Metinde ekonomik görünüme ilişkin olarak yeni virüs varyantları dolayısıyla da risklerin devam ettiği vurgulanırken ekonomi ve istihdamın güçlü olduğu, istihdam kazanımlarının da sağlam nitelikte bulunduğu ifadeleri yer aldı.

 

Metinde arz ve talep arasındaki dengesizliğin enflasyona katkı sunduğu da vurgulandı.

 

Karar metninde, “İstihdam artışı son aylarda güçlüydü ve işsizlik oranı önemli oranda düştü” ifadeleri kullanıldı.

 

Amerikan Merkez Bankası Fed küresel piyasaların odaklandığı faiz kararını açıkladı. Beklentiler doğrultusunda politika faizi sabit tutulurken, karar metninde faiz artışlarının yakında başlamasının uygun olacağı belirtildi. Karar metninde, varlık alım operasyonunun Mart başında tamamlanacağı açıklandı. Diğer taraftan, Fed Başkanı Jerome Powell, faiz kararı sonrası düzenlenen basın toplantısında, “Faizi Mart toplantısında artırma niyetindeyiz. Bunu yapmak için koşullar uygun.” açıklamasında bulundu.

 

 

ANALİZ:  Powell açıklamaları  piyasalarda panik yarattı

 

FÖŞ Baba anlattı:  Dünya Borsaları NİYE Çöktü? Ne Zaman Toparlanır?

 

Petrole dikkat: Brent varil başına 89 doları geçti; OPEC+ ümit vermiyor

 

HAFTALIK RAPOR
Haftalık quant yatırım raporuna erişin
AI model tahminleri
Hisse giriş seviyeleri
Hedef fiyatlar
Makro piyasa analizi
Detaylı analizi gör
KANITLANMIŞ SONUÇLAR %78.3 başarı
CCOLA 4 Oca – 16 Şub +%38,16
GUBRF 25 Oca – 11 Şub +%21,55
OYAKC 4 Oca – 16 Şub +%20,56
TKFEN 2 Mar – 11 Mar +%20,49
AFYON 8 Mar – 16 Mar +%14,03
16 işlemde ort. %14.8 getiri
RAPORU İNCELE →

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler