Sosyal Medya

Dünya Ekonomisi

Almanya’da enflasyon geriledi, ECB faiz artışı planı değişmedi

Hükümetin yüksek akaryakıt fiyatlarını aşağı çekmek için aldığı tedbirlerin de etkisi ile Almanya’da AB uyumlu enflasyon Mayıs ayındaki yüzde 8,7’den…

Almanya’da enflasyon geriledi, ECB faiz artışı planı değişmedi

Hükümetin yüksek akaryakıt fiyatlarını aşağı çekmek için aldığı tedbirlerin de etkisi ile Almanya’da AB uyumlu enflasyon Mayıs ayındaki yüzde 8,7’den yüzde 8,2’ye geriledi.

Ekonomistler ise AB uyumlu enflasyonun Haziran ayında yıllık yüzde 8,8 olmasını bekliyorlardı.

Almanya’da ulusal standartlarla ölçülen enflasyon da Haziran ayında yüzde 8,0 olan ekonomik beklentilerinin altında yüzde 7,6 seviyesinde gerçekleşti. Mayıs ayında tüketici fiyatları yıllık yüzde 7,9 artmıştı.

KANITLANMIŞ SONUÇLAR%78.3 başarı · ort. %14.8
CCOLA4 Oca – 16 Şub+%38,16
GUBRF25 Oca – 11 Şub+%21,55
OYAKC4 Oca – 16 Şub+%20,56
TKFEN2 Mar – 11 Mar+%20,49
AFYON8 Mar – 16 Mar+%14,03
RAPORU İNCELE →

Destatis verilerine göre Haziran ayında enerji fiyatları yıllık yüzde 38 artarken, gıda fiyatlarında artış yüzde 12,7 oldu.

Litvanya MB/Simkus: ECB faizi 50 baz puan artırmalı

Avrupa Merkez Bankası üyesi ve Litvanya Merkez Bankası Başkanı Geniminas Simkus, ECB’nin rekor enflasyon karşısında “kararlı şekilde” hareket etmesi gerektiğini söyledi.

Bu hafta potansiyeli en yüksek · 5 HİSSE
GARAN ▲ Long
GirişNONEEE
T/P HedefNONEEE
S/L StopNONEEE
+ THYAO, ISCTR, SISE, META ve toplam 5 hisse bu hafta analiz edildi
🔒 Tüm seviyeleri görmek için raporu edinin
ÖRNEK RAPORU GÖR →
Yatırım tavsiyesi değildir. Detaylar için raporu inceleyiniz.

Portekiz’in Sintra kentinde düzenlenen ECB’nin yıllık merkez bankacılar toplantısında konusan Simkus, enflasyon görünümünün kötüleşmesi halinde Temmuz toplantısında faizin planlanan miktarın iki katı oranında artırılması gerektiğini savundu.

ECB Yönetim Konseyi üyesi Kazaks’ın Temmuz toplantısında 25 baz puanlık artırımın rekor enflasyon ile kararlı şekilde mücadele edilmesi gereken ortamda taşı yayılmış bir oran olmadığı görüşüne destek verdi.

Simkus, verilerde enflasyonun ısrarcılığına, kalıcılığına yönelik bazı değişiklikler görmeleri halinde, “50 baz puanlık artırım Temmuz için bir politika seçeneği olmalı” ifadelerini kullandı.

Foreks

HAFTALIK RAPOR
Haftalık quant yatırım raporuna erişin
AI model tahminleri
Hisse giriş seviyeleri
Hedef fiyatlar
Makro piyasa analizi
Detaylı analizi gör
KANITLANMIŞ SONUÇLAR %78.3 başarı
CCOLA 4 Oca – 16 Şub +%38,16
GUBRF 25 Oca – 11 Şub +%21,55
OYAKC 4 Oca – 16 Şub +%20,56
TKFEN 2 Mar – 11 Mar +%20,49
AFYON 8 Mar – 16 Mar +%14,03
16 işlemde ort. %14.8 getiri
RAPORU İNCELE →

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler