Sosyal Medya

Veysi Dündar: RECEP’İN KENDİ KALESİNE ATTIĞI GOL

18 Aralık 2021

KENDİ KALESİNE GOL ATAN BİR RECEP HİKAYESİ

Recep Çetin, Beşiktaş’ın efsane oyuncuları arasında yer alır. Lakabı takozdu. Defansta rakibe göz açtırmaz zaman zaman da kanatlardan yaptığı bindirmelerle takımını gole taşırdı.

Ancak Recep’i meşhur eden bu meziyetleri değildi. Şimdi Şampiyonlar Ligi olan kupanın adı Şampiyon Kulüpler Kupası iken İsveç’in Malmö takımı ile deplasmanda oynanan maçta attığı gol muhteşemdi ve Recep deyince akıllara bu gol gelir.

Recep’in golü güzeldi güzel olmasına ama bir sorun vardı.
Gol yanlış kaleye atılmıştı.
Recep’i meşhur eden yazık ki kendi kalesine attığı bu goldü.

Aradan geçen uzun yıllara rağmen unutulmayan bu gol o gün Beşiktaşlıları çok üzmüştü.

O zamanki Beşiktaş iyi oynayan bir takımdı ve Malmö’yü belki de eleyecekti.
Ancak Recep’in umulmadık golü tüm hesapları değiştirdi.
Takım elendi…

AKP Liderinin de ön adı Recep. Ama biz onu hep 3 isimle tanıdık. Bazen Tayyip de kullanıyor ama Recep tek başına tercih edilmiyor.

Fakat Erdoğan’ın kendi kalesine attığı son gole bakacak olursak, Beşiktaşlı Recep’ten yıllar sonra unutulmaz statüsüne gireceğine kuşkumuz yok.

1 LİRA 15 DOLAR OLSA BİZ NELER YAPARDIK?

Bir an Erdoğan’ın golü bizim kalemize değil, o meşhur dış güçlere attığını varsayalım ve olacakları düşünelim.

Mesela 1 lira 15 dolar olmuş.
Asgari ücret 4.250 lira yani 63.750 US Dolar.

İşçilerimiz maaşlarını alır almaz kapının önüne bir Porsche Cayenne çekiyor. Tatile yazın İbiza’ya kışın Sapporo’ya gidiyorlar. Evin küçük bey ve küçük hanımları PS5 oyunlarını online oynarken, evin hanımefendisi de Yves Saint Laurent’in son kreasyonundan siparişlerini veriyor.

Türk transatlantikleri dünya kıyılarını dolaşırken, dünya limanları ülkemizin vatandaşlarını karşılamak için sıraya giriyor.
İspanya ve Portekiz arasında çıkan diplomatik gerilim tam sıcak çatışmaya dönecekken, Madrid ve Lizbon büyükelçilerimiz araya giriyor da ortalık sulh oluyor.
Türk gemisi 3 gün Barcelona’da, 3 gün Porto’da konaklıyor, ortalık tatlanıyor.

Osmangazi köprüsü’nden 5 liraya, Çanakkale’den 1 liraya, Avrasya’dan 25 kuruşa geçiyoruz. Benzinin litresi 75 kuruş. Bir depo 30 liraya doluyor. Eğlence tavana vurunca, havai fişek yerine benzin tankeri patlatmak moda.

Altının gramı 4 lira. Düğünlerde yarım kilo ya da 250 gram altın takıldığı için, gelinlerin omurilik problemi yaşamaları söz konusu.
Son olarak takılan takıların altında ezilen bir gelin, gerdek gecesine iştirak edemediği için kendisine 3 kilo altın takan görümcesine karşı 50 bin liralık tazminat davası açtı. 50 bin liraya yaklaşık 12,5 kg altın almak mümkün.

Türkler’in Atina, Sofya, Belgrad ve Moskova’da aldıkları evler nedeniyle buralardaki yerli halk köylere çekilmiş durumda.
Yunanistan, Bulgaristan, Sırbistan ve Rusya’da Türkçe resmi dil olarak kabul edilsin mi edilmesin mi tartışılıyor.
Türkiye’ye tatile gelmek o kadar pahalı ki, Türkiye kıyılarındaki oteller yabancı turistleri ancak Aralık-Şubat aylarında kabul edebiliyor. Yaz aylarında Türkiye’yi gezmek isteyen yabancılar ancak, Kırşehir, Yozgat veya Kırıkkale’de otel bulabiliyor.

Paranın değerlenmesiyle güçlenen Türk takımları yaptıkları transferlerle Messi, Ronaldo ve MBappe’yi ülkemize getirdiler. Şampiyonlar Ligi yarı finalini Trabzon-Fenerbahçe ve Beşiktaş-Galatasaray oynayacak; sonuçlar merakla bekleniyor. Kupanın Türkiye’ye gelmesi kesin…

Yukarıda anlattığımız senaryo Recep golü Malmö’ye atsaydı olacaklarla birebir aynı…

Recep Tayyip Erdoğan’ın projesi tutsa biz yukarıdaki senaryoyu yaşıyor olacaktık.
Senaryo dediğime bakmayın dünya ülkeleri bunu gayet güzel yaşıyor.

Vatandaşları dünyayı gezerken, takımlarında dünyanın en iyi futbolcuları oynuyor. 1 gram altını 4’e bölerek değil kolye, yüzük halinde hediyeleşiyorlar.

Bugün 1 amerikan dolarına karşılık 16 ya da 17 Türk Lirası vermek zorundayız. Bunun adı kendi kalene gol atmak değil, kendi kaleni yıkmak yok etmektir.

Ekonomi deneme tahtası olmadığı gibi yaptığınızın da deneme falan olmadığını gayet iyi biliyoruz.

Yalan imparatorluğu kurup bizden buna inanmamızı bekliyorsunuz.
Bir depo benzinin 1500 liraya dolmadığı için şükretmemiz gerekiyor.
Çünkü aslında olması gereken bu.

AKP liderinin egosu, Türkiye’nin sinir uçlarını harap etmiş durumdadır.
Ülke karanlık bir çukurun içindedir.

Üstelik kendi kalesine gol attıkça nasıl vurdu ama diye alkışlayan sahte yandaşlar, işleri daha da çözümsüz hale sokmaktadır.

Takoz Recep kendi kalesine attığı o golü düşündükçe belki hala uykularından uyanıyor. (*)
Siz nasıl uyuyabiliyorsunuz, anlamıyorum..!

Analiz, Veysi Dündar 18.12.2021

 

(*) Tanrı Recep’e yıllar sonra bir milli maçta unutulmaz bir gol nasip etti. Belli ki kalbi temiz bir insan imiş..

 

 

Tüm Yazarlar

Yazarın Diğer Yazıları