Sosyal Medya

Ekonomi

Mesele Ekonomi: Vatandaşın enflasyonu %50’lerde & Asgari ücrete %30 zam seçim demek! | Şenol Babuşcu

Ziraat Bankası eski Genel Müdür Yardımcısı ve Başkent Üniversitesi Uluslararası Finans ve Bankacılık Bölüm Başkanı Prof.Dr. Şenol Babuşcu yüksek seyreden…

Mesele Ekonomi: Vatandaşın enflasyonu %50’lerde & Asgari ücrete %30 zam seçim demek! | Şenol Babuşcu

Ziraat Bankası eski Genel Müdür Yardımcısı ve Başkent Üniversitesi Uluslararası Finans ve Bankacılık Bölüm Başkanı Prof.Dr. Şenol Babuşcu yüksek seyreden enflasyonu, Merkez Bankası’nın faiz politikasını ve asgari ücret ile memur maaşlarına yapıacak zammı Mesele Ekonomi’den Sinan Akgünay’a yorumladı.

Enflasyonun yükseleceğini, TL’nin değersizleşeceğini belirten Babuşcu, maaşlara yapılacak zammın %30’u bulabileceğini ve bunun erken seçimin habercisi olacağını söyledi. Para politikasını da sert şekilde eleştirdi. Türkiye’nin hiper enflasyona doğru gittiğini ifade etti.

00:00 Merhaba 00:40 Yüksek enflasyon – düşük TL politikası banka bilançolarını nasıl etkiliyor? 04:45 Enflasyon ne olacak? 10:00 Faiz düşecek & enflasyon yükselecek 11:00 Cari fazla vererek dolar düşer mi? 13:00 Zamlar ekonomiyi nasıl etkileyecek? 14:20 Asgari ücret ve memur maaşları ne kadar artar?

İyi seyirler…

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler