Sosyal Medya

Borsa

Tuncay Turşucu’dan Logo Yazılım için 3. çeyrek masa notları…

Logo Yazılım (LOGO) 3Ç21’de beklentilere paralel 48.5 milyon TL net kar açıkladı. Net kar yıllık %55 artış sağlarken, önceki çeyreğe göre %25 geriledi...

Tuncay Turşucu’dan Logo Yazılım için 3. çeyrek masa notları…

Logo Yazılım (LOGO) 3Ç21’de beklentilere paralel 48.5 milyon TL net kar açıkladı. Net kar yıllık %55 artış sağlarken, önceki çeyreğe göre %25 geriledi. Yıllık artışta gelirlerdeki büyüme ve kar marjlarında gelişme etkili oldu. Net kar marjı %28.7 ile yıllık 2.6 puan artarken, önceki çeyreğe göre 8 puana yakın geriledi. Faaliyet giderlerinin artması çeyreklik bazda kar marjlarını baskıladı.

Aynı dönemde satış gelirleri beklentilerin bir miktar üzerinde 169 milyon TL olurken, yıllık %41 büyüme gösterdi. Çeyreklik %5 geriledi. Brüt kar marjı %79.6 oldu ve yıllık 1.6 puan arttı. Önceki çeyreğin ise 1.2 puan gerisinde oluştu.

FAVÖK 67.4 milyon TL ile beklentilere paralel gerçekleşti. Yıllık %60 büyüdü, çeyreklik %16 geriledi. FAVÖK Marjı %39.9 ile yıllık 4.9 puan yüksek oluştu. Çeyreklik bazda ise 5.2 puan düştü. Faaliyet giderlerindeki artış kar marjını baskıladı.

Genel olarak 3Ç21 dönemi geçen yılın aynı dönemine göre oldukça karlı geçmiş görünüyor. Hem Türkiye hem Romanya büyümesini sürdürürken tüm kategorilerde büyüme sürmüş. Genel olarak 3.çeyrek bir miktar daha zayıf gerçekleşen bir dönem olması nedeni ile önceki çeyreğe göre gerilemeler normal karşılanabilir.

Değerlendirme

LOGO bu sonuçlarla 2021 yılının 9 aylık bölümünü %44 ciro büyümesi ile 486mnTL seviyesinde tamamladı. Şirket’in 2021 yılı ciro beklentisi 728 milyon TL seviyesinde ve son çeyreğin en güçlü çeyrek olduğu dikkate alınırsa bu hedefe ulaşacak görünüyor. Toplam ciro içerisinde Romanya’nın payı %33 olurken, ciro büyümesi de aynı şekilde %33 oldu. Türkiye ciro büyümesi %49 seviyesinde gerçekleşti.

Şirket için en sürdürülebilir gelir açısından en önemli kriterimiz olan tekrarlayan gelirlerin ciroya oranı %63 seviyesinde gerçekleşti. Bu seviyenin korunuyor olması olumlu. Tekrarlayan gelirlerin Kullan-öde gelirlerinin payının arttığını görüyoruz. Ayrıca SaaS gelirleri henüz %3 pay almasına rağmen gelişiyor olması önemli.

LOGO bu dönemde FAVÖK karını %62 arttırdı ve 202.7mnTL seviyesinde oluştu. FAVÖK Marjı %41.7 olurken 2020 yılına göre 4.8 puan yükseliş var. Aynı dönemde Şirket net karını %103 artırmayı başardı ve 168 milyon TL ile dönemi kapadı. Net karda Romanya’nın payı %11 olurken, Totalsoft net kar marjı %11’e yükselmiş görünüyor. Geçen yıl %1.6 seviyesindeydi. Bu yükselişte tek seferlik yazılangelirin etkisi var.

Yıl sonu 260 milyon TL FAVÖK ve 196 milyon TL Vergi Öncesi Kar hedefleri bu gerçekleşmelere göre uyumlu görünüyor.

Güçlü Mali Yapı

Şirket’in Eylül sonu itibari ile 145 milyon TL net nakitleri mevcut. Cari oran 1.5x ile oldukça ideal. Mali açıdan oldukça güçlü yapısı devam ediyor. Döviz pozisyonu ise 14mn€ döviz açığı ve 10.5mn$ döviz fazlası bulunuyor. Toplamda TL olarak 54.4mnTL karşılığında döviz açığı var. Ancak döviz bazlı gelirleri olması ideal bir hedge görevi görüyor.

Hedef Fiyat

LOGO Yazılım için sonuçlar olumlu karşılanabilir. İstikrarlı görünüm ve büyüme devam etmekte. Piyasa beklentilerine paralel sonuçlar gelmesi nedeni ile hisse fiyatına etkisi nötr olabilir. İNA modeline göre hedef fiyatı 46.50TL’den 51.66TL ‘ye revize ediyorum. Son borsa kapanışı olan 43.60TL’ye göre %18 yükseliş potansiyeli bulunuyor. Tradesoft’un karlılığının yükselmesi, Peoplise gibi yeni yatırımlarının bilançodaki ağırlıklarının artması LOGO için gelecek yıllarda önemli bir hikâye potansiyeli taşıyor.

 

Yasal Uyarı

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

 

Tuncay Turşucu Araştırma ve Danışmanlık A.Ş.

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler