Sosyal Medya

Borsa

İş Yatırım’dan 3.Çeyrek 2021 Bilanço Tahminleri

Araştırma kapsamındaki bankalarımızdan üçüncü çeyrekte çeyreklik %21, yıllık %43 net kar büyümesi bekliyoruz. Karlılıktaki olumlu görünüm, çeyrek bazda 12 baz genişlemesini beklediğimiz swaplara göre düzeltilmiş net faiz marjı etkisiyle yine bu çeyrekte düşük seyretmesini beklediğimiz karşılık giderlerinin etkisiyle oluşuyor...

İş Yatırım’dan 3.Çeyrek 2021 Bilanço Tahminleri

Finans Şirketleri

Araştırma kapsamındaki bankalarımızdan üçüncü çeyrekte çeyreklik %21, yıllık %43 net kar büyümesi bekliyoruz. Karlılıktaki olumlu görünüm, çeyrek bazda 12 baz genişlemesini beklediğimiz swaplara göre düzeltilmiş net faiz marjı etkisiyle yine bu çeyrekte düşük seyretmesini beklediğimiz karşılık giderlerinin etkisiyle oluşuyor. Ayrıca yıl başından bu yana çok güçlü seyreden ücret ve komisyon gelirleri de güçlü karlılığı destekleyen bir diğer önemli faktör olarak karşımıza çıkıyor. Üçüncü çeyrek kar performansı olarak geçen çeyreğe göre  karını %32 arttırmasını beklediğimiz Akbank (AKBNK.IS) ile yine 2Ç’ye göre %26 kar artışı beklediğimiz Yapı Kredi (YKBNK.IS) ön plana çıkıyor.

Finans Dışı Şirketler

Sanayi hisseleri öncülüğünde finans dışı şirketlerin güçlü performansının bu çeyrekte de sürmesini bekliyoruz. Pandemi sebebiyle uygulanan kısıtlamaların kalkması, TL’de deki değer kaybı, Türkiye’nin tedarik sorunlarının yaşandığı ortamda ihraç pazarlarında artan pazar payı ve emtia fiyatlarındaki artışlar güçlü performansın arkasındaki temel sebepler.

Tahminlerimize göre, güçlü seyretmeye devam eden çelik fiyatları sayesinde Erdemir (EREGL.IS) bu çeyrekte  de yıllık bazda FAVÖK ve net kar artışında rekoru elden bırakmıyor. 3Ç’de yıllık bazda şirketin FAVÖK rakamında yaklaşık 4.5 kat net kar rakamında ise 8 kat artış öngörüyoruz.

Mevsimsellik ve pandemi sonrası ekonominin açılmasının etkilerinin en güçlü görüldüğü şirkteler, havacılık sektörü hisseleri  (THYAO.ISPGSUS.IS ve TAVHL.IS) ve  Tüpraş (TUPRS:IS). Döviz bazlı gelirleri ve artan karlılıkları ile FAVÖK ve net kar büyümesinde ön plana çıkan diğer şirkteler : Petkim (PETKM:IS), Sisecam (SISE.IS) ve Enka (ENKAI.IS).  Son olarak, gıda fiyatları ve enflasyondaki artıştan olumlu etkilenen perakende şirketlerinin de güçlü 3Ç sonuçları açıklamaları bekleniyor. Bunların arasında açık pozisyonunu kapatarak zarardan kara dönen ve yıllık bazda FAVÖK’ünü %28 artırmasını beklediğimiz  Migros (MGROS.IS) dikkat çekiyor.

 

Yasal Uyarı

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

 

İş Yatırım

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler