Dolar/TL47,90
0.08%
Euro/TL55,55
0.31%
Gram Altın6.860,77
0.48%
BIST 10014.082,10
0.64%
Brent Petrol$88,62
0.11%
Gümüş/Ons$65,86
1.16%
Gedik Yatırım
Piyasa

Atilla Yeşilada: Altın’da bu daha başlangıç mı?

Artunç Kocabalkan’la haftalık söyleşimizde baş rolü ABD tarım dışı istihdam aldı. Nisan istihdam kazancının çok düşük çıkması Fed’i rahatlattı. Fed çok uzun süre para basmaya devam edecek. Dolar Endeksi ve ABD tahvil faizleri bir süre daha zayıf seyredecek. Velakin, umulanı vermeyen istihdama rağmen, ABD ekonomisi gürül gürül büyüyor. Ek olarak, emtia ve gıda fiyatları onyıllık zirvelerde, yani enflasyon geliyor.

8 Mayıs 2021

Atilla Yeşilada: Altın’da bu daha başlangıç mı?

Artunç Kocabalkan’la haftalık söyleşimizde baş rolü ABD tarım dışı istihdam aldı. Nisan istihdam kazancının çok düşük çıkması Fed’i rahatlattı. Fed çok uzun süre para basmaya devam edecek. Dolar Endeksi ve ABD tahvil faizleri bir süre daha zayıf seyredecek. Velakin, umulanı vermeyen istihdama rağmen, ABD ekonomisi gürül gürül büyüyor. Ek olarak, emtia ve gıda fiyatları onyıllık zirvelerde, yani enflasyon geliyor. Enflasyona karşı korunmak için yatırmcılar altın ve kripto varlıklara göçecekler.

Fed’in para basması TCMB’nin faiz indirimini öne çeker mi?

Yükselmiş enflasyonun davası olmaz | Prof.Dr. Emre Alkin Çok Doluyum | Işık Ökte 5 ton kokain ile enflasyon sorunun alakası | Cüneyt Akman

Piyasalarda yalnız değilsiniz

Bu haberle ilgili detaylı rapor ve analizlere, uzman desteğiyle Akanak Insights'a ulaşın.

Uzman Desteğine Göz Atın
Paylaş