Sosyal Medya

Genel

Martı GYO Sermayesini 330 Milyon TL’ye Çıkarttı

Martı GYO sermaye artırım sürecini başarıyla tamamlayarak sermayesini 330 milyon TL’ye çıkarttı. Martı Grubu’nun payları Borsa İstanbul’da işlem gören şirketlerinden…

Martı GYO Sermayesini 330 Milyon TL’ye Çıkarttı

Martı GYO sermaye artırım sürecini başarıyla tamamlayarak sermayesini 330 milyon TL’ye çıkarttı.

Martı Grubu’nun payları Borsa İstanbul’da işlem gören şirketlerinden Martı GYO, 110 milyon TL olan sermayesini %200 oranında bedelli olmak üzere 220 milyon TL nakden artışla 330 milyon TL’ye yükseltti.

Borsa İstanbul Birincil Piyasa’da kalan payların satışı tamamlanarak, sermaye artırımına gösterilen talebin sonucu olarak 4,6 milyon TL emisyon primi oluştu ve bu sermaye artırımı sürecinde Martı GYO’ya 225,6 milyon TL’lik nakit kaynak girişi sağlandı.

KANITLANMIŞ SONUÇLAR%78.3 başarı · ort. %14.8
CCOLA4 Oca – 16 Şub+%38,16
GUBRF25 Oca – 11 Şub+%21,55
OYAKC4 Oca – 16 Şub+%20,56
TKFEN2 Mar – 11 Mar+%20,49
AFYON8 Mar – 16 Mar+%14,03
RAPORU İNCELE →

Sermaye artırımından elde edilen bu kaynak Martı Grubu ile Denizbank arasında imzalanan 2030 vadeli yapılandırma anlaşması kapsamında 160 milyon TL’lik (Yaklaşık 18,7 milyon ABD Doları) ödeme yapıldı.

Pandeminin turizm sektörü üzerindeki olumsuz etkisine rağmen geçtiğimiz iki mali yılda da kar açıklayan Martı GYO’nun sermaye artırımı sonrası 31.03.2021 dönemli finansal tablolarında yer alan kısa ve uzun vadeli borçlar toplamı 503 milyon TL’den dönem içindeki değişimler dikkate alınmaksızın yaklaşık olarak 286 milyon TL’ye inerken, özkaynakları ise 492 milyon TL’den yaklaşık olarak 717 milyon TL’ye ulaştı.

Bu hafta potansiyeli en yüksek · 5 HİSSE
GARAN ▲ Long
GirişNONEEE
T/P HedefNONEEE
S/L StopNONEEE
+ THYAO, ISCTR, SISE, META ve toplam 5 hisse bu hafta analiz edildi
🔒 Tüm seviyeleri görmek için raporu edinin
ÖRNEK RAPORU GÖR →
Yatırım tavsiyesi değildir. Detaylar için raporu inceleyiniz.

Böylelikle Martı GYO’nun 1,0 civarında seyreden Borç / Özkaynak oranı, sermaye artırımı sonrası 0,45 seviyelerine kadar inmiş oldu.

Portföyünde Kemer’de 90 dönüm arazi üzerinde 1.200 yataklı Martı Myra Hotel ve Marmaris Orhaniye’de yer alan 450 yat kapasiteli Martı Marina gibi Türk turizminin önemli tesislerini bulunduran Martı GYO’nun bilanço büyüklüğü ise 1 milyar TL seviyesine ulaşmış oldu. .

Türk ekonomisinin yarım  yüzyılı aşkın süredir en önemli yatırımcılarından olan Martı Grubu, finansal ve operasyonel yeniden yapılanma programı kapsamında,  yatırımcılarının teveccühü neticesinde Martı GYO’da gerçekleştirmiş olduğu bu başarılı bedelli sermaye artırımı ile, 54 yıldır olduğu gibi Türk turizmine aynı heyecanla hizmete devam ederken, pandemi sonrası dünya genelinde seyahat endüstrisinin kazanacağı ivmeye paralel oluşacak büyüme olanaklarını değerlendirebilmek adına konumunu güçlendirmiştir.

 

HAFTALIK RAPOR
Haftalık quant yatırım raporuna erişin
AI model tahminleri
Hisse giriş seviyeleri
Hedef fiyatlar
Makro piyasa analizi
Detaylı analizi gör
KANITLANMIŞ SONUÇLAR %78.3 başarı
CCOLA 4 Oca – 16 Şub +%38,16
GUBRF 25 Oca – 11 Şub +%21,55
OYAKC 4 Oca – 16 Şub +%20,56
TKFEN 2 Mar – 11 Mar +%20,49
AFYON 8 Mar – 16 Mar +%14,03
16 işlemde ort. %14.8 getiri
RAPORU İNCELE →

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler