Sosyal Medya

Ekonomi

Munger: “Piyasalar dotcom döneminden bile daha çılgın”

Berkshire Hathaway Inc.’den Charlie Munger Cuma günü düzenlediği bir konferansta, bazı piyasaların aşırı değerlendiğini ve mevcut ortamın 1990’ların sonunda bir…

Munger: “Piyasalar dotcom döneminden bile daha çılgın”

Berkshire Hathaway Inc.’den Charlie Munger Cuma günü düzenlediği bir konferansta, bazı piyasaların aşırı değerlendiğini ve mevcut ortamın 1990’ların sonunda bir çöküşe yol açan dotcom balonunun patlamasından bile daha büyük olduğunu söyledi. 97 yaşındaki Munger, Sydney’deki Sohn konferansında yaptığı açıklamada, “Bu dönemi dotcom döneminden bile daha çılgın bir dönem olarak görüyorum” dedi.

AFR’ye göre Munger ayrıca kripto para birimlerinin var olmamasını dilediğini söyleyerek Çin’i kripto para birimlerinin kullanımını yasaklamak konusunda harekete geçtiği için övdü. Kripto para ile ilgili, “Keşke hiç icat edilmeseydiler. Çinlilere hayranım, bence kripto paraları yasaklamakla ilgili doğru kararı verdiler. Benim ülkemde yanlış karar verildi” dedi.

Tecrübeli yatırımcı, Çin’in küresel ilişkilerine de ağırlık vererek Avustralya’yı Asya ulusu ile ABD arasındaki farklılıkların giderilmesinde rol oynamaya çağırdı ve “Bence Avustralya, Çin’e derin katılımıyla yapıcı bir konumda olabilir. Avustralya, ABD ve Çin’i daha makul olmaya teşvik edebilir” dedi.

Berkshire’ın nakit yığınının üçüncü çeyrekte 149,2 milyar dolarlık fonla yeni zirvelere ulaşmasından sonra konuşan Munger, yenilenebilir enerji konusunda da iyimser olduğunu söyledi. “Kömür ve benzin gibi fosil yakıtların kullanımını hızla azaltmamızı seviyorum. Bence bu dünyanın geleceği için akıllıca verilmiş bir karar ” dedi.

 

 

 

Bloomberg.com

Çeviri: Cem Cetinguc

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler