Sosyal Medya

Ekonomi

FÖŞ Ekonomi Paneli: Yol ayrımında olan Türkiye Ekonomisi

    Asaf Savaş Akat ve Seyfettin Gürsel’in editörlüğünü gerçekleştirdiği ve Türkiye’nin önde gelen ekonomistlerinin yol ayırımına gelen Türkiye ekonomisi…

FÖŞ Ekonomi Paneli:  Yol ayrımında olan Türkiye Ekonomisi

 

 

Asaf Savaş Akat ve Seyfettin Gürsel’in editörlüğünü gerçekleştirdiği ve Türkiye’nin önde gelen ekonomistlerinin yol ayırımına gelen Türkiye ekonomisi hakkında görüşlerini içeren “Turkish Economy at the Crossroads” kitabının içeriği üzerine 23 Nisan Cuma günü saat 16:00​’da bir söyleşi düzenledik.

 

Asaf Savaş Akar,  Ege Yazgan, Seyfettin Gürsel, Şevket Pamuk, Öner Günçavdı konuşmacı olarak katıldı. FÖŞ moderatörlük yaptı.

 

Ekonominin bugüne nasıl geldiği, dış finansman ve siyaset boyutu da dahil anlatıldı. İkinci bölümde ise çözüm tartışıldı. Ortak fikir, Türkiye’nin ekonomik değil, siyasi açıdan tıkandığı yönünde gerçekleşti.

Ekonomide darboğazdan çıkmak için geleneksel reçetelerin yetersiz kaldığı vurgulandı, inovative çözümlere ihtiyaç  var. Ama nedir bunlar? Kredibilite? Verimlilik?  Yeniden sanayileşme?  Dış kaynak akışını hızlandıracak siyasi reformlar?

Kitabın linki en alttadır

Prof. Şevket Pamuk’la Zaman Yolculuğu: Osmanlı’yı Anlamak

 

FÖŞ Panel: 2021’de Türkiye Nereye? Jeopolitik, Ekonomik, Siyasi Riskler ve Fırsatlar

 

FÖŞ:  Üstadım Asaf Savaş Akat’tan Bendenize Ekonomi Dersleri

 

Turkish Economy at the Crossroads

Facing the Challenges Ahead

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler