Sosyal Medya

Borsa

Tahvil kralı Gundlach: “Doların lanetlendiğini düşünüyorum”

DoubleLine Capital CEO’su Jeffrey Gundlach Perşembe günü ABD doları için uzun vadeli bir değerlendirme sundu ve CNBC’ye verdiği bir röportajda…

Tahvil kralı Gundlach: “Doların lanetlendiğini düşünüyorum”

DoubleLine Capital CEO’su Jeffrey Gundlach Perşembe günü ABD doları için uzun vadeli bir değerlendirme sundu ve CNBC’ye verdiği bir röportajda doların “lanetlenmiş” olduğunu düşündüğünü söyledi.

 

Tahvil kralı olarak anılan Gundlach, Perşembe günü ABD doları endeksinin seansta yaklaşık %0.25 artışla 92.64 civarında işlem görmesinin ardından açıklamalarını yaptı. Dünyanın rezerv para birimini altı para birimine karşı ölçen dolar endeksi bugüne kadar %3 arttı.

 

CNBC’nin “Halftime Report” programında konuşan Gundlach, “Hem pandemi sonrası patlayan ticaret açığı hem de inanılmaz derecede artan bütçe açığı nedeniyle dolar bu sene olmasa bile orta vadede oldukça değer kaybedecek. Bu durum gerçekten çok önemli, çünkü tahvil piyasasına yardımcı olan şeylerden biri, hiç şüphesiz, yabancı alımları. Bu zamana kadar korunmuş ABD tahvil pozisyonlarını destekleyen faiz oranları yabancı tahvil yatırımcılarını çekiyordu” dedi.

 

Los Angeles merkezli yatırım firmasının 31 Mart itibariyle 135 milyar dolardan fazla varlığı yöneten Gundlach, “Yaklaşık 89 seviyesinin altına düştüğünde, kısa vadede dolar için olumlu düşündüğümüzü kamuoyuna duyurmuştuk. Bu, tamamen dolar konusunda perspektifinizin ne olduğuyla ilgili bir soru. Kısa vadede, doların daha güçlü olması için dinamikler mevcut ve olmaya da devam edecek” dedi ve ekledi, “Şahsen uzun vadede, doların lanetlendiğini düşünüyorum.”

 

Kaynak: cnbc.com

Çeviri: Cem Cetinguc

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler