Sosyal Medya

Borsa

GOP ETF’ye para girişi azalıyor

Gelişmekte olan piyasa yatırım fonlarına (ETF) sermaye girişleri, delta varyantının yayılması ve para politikası sıkılaştırma beklentileri riskli varlıklara olan talebi…

GOP ETF’ye para girişi azalıyor

Gelişmekte olan piyasa yatırım fonlarına (ETF) sermaye girişleri, delta varyantının yayılması ve para politikası sıkılaştırma beklentileri riskli varlıklara olan talebi sürüklediği için geçen hafta yavaşladı.

 

Bloomberg verilerine göre, 6 Ağustos’ta sona eren haftada yatırımcılar birkaç spesifik ülkenin yanı sıra ABD’de listelenen GOP ETF’lerine 190,3 milyon dolar yatırdı. Bir hafta önceki 400 milyon dolar ile kıyaslandığında yavaşlama kendini belli ediyor.

 

Yapılan 190,3 milyon dolarlık sermaye girişi, toplamda 34,8 milyar dolarlık girişin görüldüğü bu yılda, fonlar dört hafta önce para kaybettiğinden bu yana gerçekleşen en az sermaye girişi oldu. Borç fonları geçen hafta 175,7 milyon dolar artarken, hisse senetlerine yatırım yapanlar sadece 14,6 milyon dolar aldı.

 

Çin’de, artan Covid enfeksiyonlarının büyüme etkileri, Çin hükûmetinin düzenleyici baskılarından etkilenen şirketlerdeki düşüşten sonra geriye kalanları hisseleri satın alan yatırımcılar tarafından yumuşatıldı. 5.1 milyar dolarlık KraneShares CSI China Internet ETF veya KWEB, geçen hafta 211,9 milyon dolar aldı. 20,8 milyar dolarlık iShares JP Morgan Dolar bazlı GOP Tahvil ETF’si (veya EMB) ise, 168,2 milyon dolarlık yatırımla bir başka büyük kazanan oldu.

 

Buna rağmen, Cuma günü beklenenden daha iyi gelen ABD istihdam raporunun, Fed’in daha sıkı para politikası programını hızlandırabileceği spekülasyonlarını ateşlemesiyle birlikte, sermaye girişleri yavaşladı.

 

Yatırımcılar, özellikle ILF olarak bilinen 1,6 milyar dolarlık iShares Latin America 40 ETF’si olmak üzere Brezilya’dan en fazla parayı çekti. Fon, Kasım 2019’dan bu yana en büyük sermaye çıkışı olan 104,9 milyon dolar kaybetti.

 

 

Kaynak: business-standard.com

Çeviri: Cem Cetinguc

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler