Ekonomi
Fon devi: Kahramanlık yapmayın, tahvilden çıkıp hisse almayın!
Vanguard yatırımcıların düşük faiz ortamına alışması gerektiğini söylüyor

Uyarıyı yapan dünyanın en büyük ikinci fonu olan Vanguard.
Vanguard, yatırımcıların riskli varlıkların cazibesine kapılmaması gerektiğini, paralarını düşük faizde rahatça değerlendirmeye devam etmeleri gerektiğini söyledi.
Bloomberg’e konuşan Vanguard Stratejisti Joseph Davis, “Önümüzdeki 5 yıl, geçen 5 yıldan yatırım için çok daha zor olacak. Bu ortamda kahraman olmaya çalışırken dikkatli olun” uyarısında bulundu.
Vanguard bu uyarıları Fed’in faiz artışına başladığı bir ortamda söylemesi dikkat çekici.
Davis, Kanada ekonomisinin tezlerine çok uyduğunu belirterek şu örneği veriyor: “Merkez bankalarının genişlemeci politikalar uygulayıp, faizleri rekor düzeye düşürdüğü bir dünyada Kanada’nın yaşadıkları somut bir örnek olabilir. Kanada dünya ekonomisi için iyi bir barometre. Güçlü finans sistemine rağmen, aniden emtia fiyatlarına olan bağımlılığı nedeniyle ekonomi için işler terse gitmeye başlıyor. Dünya kırılgan, fakat büyümeye devam edecek. Kanada’da gördüğümüz de bu”.
TEHLİKELİ OYUN
Davis’e göre Kanada 5 yıl içinde faiz artışına geçen ilk ülke olabilir. Ardından ise Fed faiz artışlarının gelmesini bekleyen Davis, buna karşın 2020 yılına kadar Avrupa ve Japonya’dan faiz artışı beklemiyor.
Vanduard, küresel ekonomideki belirsizlikler dikkat alındığında, tahvillere karşı pozisyon alınmaması gerektiğini belirtiyor. Tahvile karşı emlak yatırım fonlarına yatırım yapılmasını özellikle çok riskli buluyor.
Vanguard, 3.8 trilyon dolarlık fon yönetiyor.
Yorumlar