Sosyal Medya

Ekonomi

Yöneylem Araştırma Genel Koordinatörü: Kılıçdaroğlu, Temmuz 2021’de Erdoğan’ı yakaladı, birkaç aydır da 9 puan önünde

Yöneylem Araştırma Genel Koordinatörü Derya Kömürcü, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçaroğlu’nun Temmuz 2021’de Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın oy…

Yöneylem Araştırma Genel Koordinatörü: Kılıçdaroğlu, Temmuz 2021’de Erdoğan’ı yakaladı, birkaç aydır da 9 puan önünde

Yöneylem Araştırma Genel Koordinatörü Derya Kömürcü, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçaroğlu’nun Temmuz 2021’de Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın oy oranını yakaladığını, birkaç aydır da 9 puan önünde gittiğini yazdı.

Kömürcü Gerçek Gündem’deki köşe yazısında, Kılıçdaroğlu’nun siyasi kariyerinde Adalet Yürüyüşü’nden bugüne uzanan yeni bir kanal açıldığını ifade etti. Geçmişten farklı olarak Türkiye’de siyasetin gündemini Erdoğan’ın değil muhalefetin, özellikle de Kılıçdaroğlu’nun belirlediğine dikkati çeken Kömürcü, “muhalefetin ortak cumhurbaşkanı adayı olursa ‘kazanamaz’ gözüyle bakılan Kılıçdaroğlu’na yönelik hem seçmen desteği arttığını hem de kazanabileceğine yönelik algının kuvvetlendiğini” söyledi.

CHP liderinin ilk kez TBMM’deki 2021 yılı bütçe görüşmeleri sırasındaki “aday olmayacağımı nereden biliyorsunuz” yanıtıyla cumhurbaşkanlığı adaylığının gündeme geldiğini hatırlatan Kömürcü, şu değerlendirmeyi yaptı:

“Bu açıklamanın hemen ardından Ocak 2021’de Erdoğan’ın rakibi olması durumunda Kılıçdaroğlu’nun oy oranı yüzde 29 seviyesinde ölçülüyordu. O tarihten itibaren Kılıçdaroğlu’na yönelik halk desteği istikrarlı bir biçimde arttı. Temmuz 2021’de Erdoğan’ı yakaladı. Birkaç aydır yüzde 47 seviyesinde ve Erdoğan’ın 8-9 puan önünde ölçülüyor.”

Analizin tamamı burada.

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler