Sosyal Medya

Döviz

JPMorgan: Gelişmekte olan piyasa kurumsal temerrüt oranını yüzde 10’un üzerine çıkacak

JPMorgan, Rusya’nın Çin emlak krizinin gelişmekte olan piyasa kurumsal temerrüt oranını %10’un üzerine çıkaracağını söyledi Yatırım bankası JPMorgan’daki analistlere göre…

JPMorgan: Gelişmekte olan piyasa kurumsal temerrüt oranını yüzde 10’un üzerine çıkacak

JPMorgan, Rusya’nın Çin emlak krizinin gelişmekte olan piyasa kurumsal temerrüt oranını %10’un üzerine çıkaracağını söyledi

Yatırım bankası JPMorgan’daki analistlere göre gelişmekte olan piyasaların bu yılki kurumsal temerrüt oranlarının, finansal krizden bu yana ilk kez yüzde 10’a ulaşması bekleniyor.

Banka, gelişmekte olan piyasalardaki kurumsal yüksek getirili temerrüt tahminini 2022 için yüzde 8,5’ten yüzde 10,7’ye yükseltti. Bu artış “Çin emlak piyasasındaki devam eden bozulma” ve daha fazla Rus şirketinin savaş nedeniyle “yaptırımlardan ve / veya teknik temerrütten” etkilenmesi nedeniyle.

JPMorgan’dan Alisa Meyers, “Özellikle, şaşırtıcı olmayan bir şekilde, varsayılan oranın bu yıl yüzde 40’a yaklaşması beklenen ana katkıda bulunan Çin emlak segmenti” dedi.

COVID-19 salgınına yanıt olarak Çin şehirlerindeki kilitlenmeler, emlak sektörü likiditesini azalttı. Çin’de şu ana kadar 41 milyar dolarlık 24 temerrüt veya sıkıntılı işlem gerçekleşti.

Banka, Çinli geliştiricilerin kısa vadeli borç vadelerini uzattıktan sonra bile tüm tahvil stoklarında temerrüde düştüklerini de sözlerine ekledi.

Raporda, “Hükümet desteği hakkındaki tüm söylemlere rağmen, konut talebine sadece bazı somut destekler gördük” denildi.

Ayrıca, eurobond ihraç eden Rus bankalarının çoğu, “ABD’de ve küresel olarak başka yerlerde bu bankalara getirilen kısıtlamalar nedeniyle” Mart ayından bu yana ödeme yapmadı.

Kaynak: Reuters

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler