Sosyal Medya

Döviz

Bloomberg’e konuşan kaynaklar: Rusya, Akkuyu Nükleer Santrali için Türkiye’deki alt kuruluşuna milyarlarca dolar gönderdi

Rusya’da devlete ait Rosatom’un, Türkiye’de Akdeniz kıyısındaki Akkuyu’ya 20 milyar dolarlık nükleer santral inşa eden alt kuruluşuna para transfer ettiği…

Bloomberg’e konuşan kaynaklar: Rusya, Akkuyu Nükleer Santrali için Türkiye’deki alt kuruluşuna milyarlarca dolar gönderdi

Rusya’da devlete ait Rosatom’un, Türkiye’de Akdeniz kıyısındaki Akkuyu’ya 20 milyar dolarlık nükleer santral inşa eden alt kuruluşuna para transfer ettiği belirtildi. Bu durumun, projenin Rusya’nın Ukrayna’yı işgali sebebiyle Batı’nın uyguladığı yaptırımların projeyi geciktireceği konusundaki endişeleri hafiflettiği belirtildi.

Bloomberg’den Fikret Kozok’a konuşan üst düzey Türk yetkililere göre Rosatom geçen hafta eski adı Akkuyu Nükleer Anonim Şirketi olan alt kuruluşa yaklaşık 5 milyar dolar gönderdi. Kaynaklar, bu hafta ve gelecek hafta da benzer dolar transferleri planlandığını söyledi.

Rosatom, konuyla ilgili açıklamasında “inşaat alanının şu anda dünyadakilerin en büyüğü” olduğunu vurgularken, yollanan para miktarının Türk yetkililerin Bloomberg’le paylaştığından az olduğunu vurguladı.

Rus devletine ait şirket, projenin finansmanı ile ilgili düzenlemelerin özel olduğunu söyleyerek daha fazla detay paylaşmadı.

Projeye finansman desteği sağlayan Sberbank’a ABD ve AB yaptırım uygulamıştı. Rosatom ve Türkiye’deki iştirakına ise yaptırım uygulanmadı.

Bloomberg, T24

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler